Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής: «Ντελίριο ψεύδους και συκοφαντίας από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας»

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση στην καταγγελία του αντιδημάρχου Παιδείας Μάνου Κιτσέλλη

https://epikoinonia.info/o-syllogos-ergazomenon-metatrepetai-se-organo-antipoliteysis-apantisi-antidimarchoy-emmanoyil-kitselli

«Φαίνεται πως η δράση του σωματείου, για την υπεράσπιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, έχει μπει για τα καλά στο μάτι της εργοδοσίας (Δημοτική Αρχή). Με μια ενορχηστρωμένη επίθεση και ένα ντελίριο ψεύδους και συκοφαντίας Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δήμαρχος εξαπέλυσαν για μια ακόμα φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26-01-21 ύβρεις και απειλές απέναντι στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου.
Αποκάλεσαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων ως “πολιτικούς αλήτες” και έφτασαν στο σημείο για να επιβάλλουν σιγήν ιχθύος στους εργασιακούς χώρους να απειλούν και να τρομοκρατούν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ότι θα μας σύρουν στα δικαστήρια. Είναι επικίνδυνοι!!. Φτάσανε στο σημείο οι “υμνητές της Δημοκρατίας” να απαγορεύουν να έχουμε λόγο και παρέμβαση στα Δημοτικά Συμβούλια.

Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται!!!!

Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν τη δράση μας , την ίδια ώρα βέβαια που έχουμε εργαζόμενους απλήρωτους (γυμναστές) για πάνω από 3 μήνες και προωθούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις -ΚΟΙΝΣΕΠ (πνευματικό κέντρο, γυμναστήριο, κυλικεία ΚΕΔΗΚ) που αποτελούν την απαρχή της ιδιωτικοποίησης.
Δεν είναι νέο «φρούτο», χρόνια τώρα προωθούνται συστηματικά από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις στη χώρα μας, την ίδια ώρα που τσακίζονται μισθοί και εργασιακά δικαιώματα, απαγορεύονται οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, αποψιλώνονται και υποβαθμίζονται κοινωνικές υπηρεσίες ή παραδίδονται σαν “ώριμο φρούτο” σε ιδιώτες.
Είναι ένα επιπλέον εργαλείο για ανακύκλωση της ανεργίας, επέκταση της ευελιξίας στην απασχόληση, διάλυση δημόσιων υπηρεσιών κ.ά. δημιουργώντας παράλληλα μια βαλβίδα εκτόνωσης και την ψευδαίσθηση ότι οι άνεργοι μπορούν να μετατραπούν σε πετυχημένους επιχειρηματίες, αποσιωπώντας ότι εργαζόμενοι απολύονται και «προσλαμβάνονται» από τις «κοινωνικές επιχειρήσεις, με άθλιους μισθούς, χωρίς ουσιαστικά εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι μια καινοτόμα μορφή εκμετάλλευσης, με τον ηχηρό- παραπλανητικό τίτλο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας που δοκιμάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν και στο Δήμο μας, επιβεβαιώνοντας τον αντεργατικό της χαρακτήρα.
Ο σχεδιασμός, η πολιτική της δημοτικής αρχής δεν είναι καθόλου τυχαίος. Είναι ενταγμένος στη συνολικότερη πολιτική των κυβερνήσεων και των δημάρχων που θέλουν να χτυπιέται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Αν νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την πανδημία για την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής τους είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα μας δουν μπροστά τους και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους αρέσει.»

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ