ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: «Καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι»

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση στην προκλητική ανακοίνωση της διοίκησης της Ν.Η.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο. ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Παραίτηση Δ.Σ. ομάδας σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί η λύση που πρότεινε ο δήμαρχος Καισαριανής για το δημοτικό γυμναστήριο «Καισάριον»

Έπειτα από επανειλημμένα αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για απλήρωτους εργαζόμενους στο γυμναστήριο ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ, συζητήθηκε στις 26-01-2021 το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση η δημοτική αρχή του κου Βοσκόπουλου προσήλθε χωρίς γραπτή εισήγηση, ζητώντας στην ουσία λευκή επιταγή από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας προσυμφωνημένης «λύσης» με τη διοίκηση της ΝΗΑΡ ΗΣΤ.

Αρνήθηκε μάλιστα να απαντήσει στα επανειλημμένα ερωτήματα του δημοτικού συμβουλίου για το εάν για το «κοινή συναινέσει διαζύγιο», όπως το παρουσίαζε:

  • είχαν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι,
  • εάν ο σχεδιασμός εξασφαλίζει την επόμενη ημέρα στην εργασία τους και με ποιους όρους
  • για το πώς θα λειτουργεί το γυμναστήριο από εδώ και εμπρός και πώς θα εξασφαλίζεται ο κοινωνικός του χαρακτήρας

Στο κλείσιμο της συζήτησης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επανάληψη της συζήτησης στο συντομότερο χρονικό διάστημα (εντός μιας εβδομάδας) κι αφού η δημοτική αρχή προσκομίσει εισήγηση για τα παραπάνω, καθώς και την γραπτή απόφαση του ΔΣ της ΝΗΑΡ ΗΣΤ.

Αντ’ αυτού και σε προφανή συνεννόηση με τη δημοτική αρχή κυκλοφόρησε μια συνειδητά συκοφαντική ανακοίνωση του ΔΣ της ΝΗ, που στοχεύει καθαρά στη Λαϊκή Συσπείρωση και σ’ όσους εναντιώθηκαν στην προφανή μυστική συμφωνία τους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ευθύνη για την οικονομική και αθλητική πορεία της ομάδας, που στήριξαν στο παρελθόν διοικητικά σχήμα τύπου Πετσίτη, που έχουν δεσμούς αίματος με τη δημοτική αρχή Βοσκόπουλου.

Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε το παρασκήνιο και τις σκοτεινές πλευρές της συμφωνίας, που καταδείξαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Τι σημαίνει άραγε «..καταφέραμε επιτέλους να επιμερίσουμε το κόστος»; Ποιο είναι αυτό το κόστος και ποιος θα το πληρώσει;

Στη διαστρέβλωση που επιχείρησε με την ανακοίνωση αυτή η διοίκηση της ΝΗ απαντάμε τα εξής:

  • Η Λαϊκή Συσπείρωση στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης της στο Δήμο Καισαριανής κινήθηκε υπεύθυνα με αποκλειστικό κριτήριο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του γυμναστηρίου, την υποστήριξη των εργαζόμενων του χώρου και τη διαμόρφωση συνθηκών στήριξης των οικονομικών υποχρεώσεων της ΝΗ.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση προσπάθησε να ανακόψει την απαξίωση του χώρου του γυμναστηρίου επισκευάζοντας τον, αυξάνοντας τα μέσα εκγύμνασης, ξεκινώντας τα προγράμματα Αθλητισμός για Όλους μετά από 4 χρόνια διακοπής, με εμφανή αποτελέσματα στην αύξηση των αθλουμένων του γυμναστηρίου.
  • Σε αντίθεση με την εικόνα των απλήρωτων εργαζόμενων και της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας που υπήρχε αρχές του 2015 και με παρέμβαση στην τότε διοίκηση της ΝΗΑΡ ΗΣΤ ζητήσαμε την κάλυψη όλων των δεδουλευμένων και τις νόμιμες προσλήψεις τους.
  • Στο διάστημα αυτό, τις εισπράξεις των εσόδων του γυμναστηρίου, τις λάμβανε το προσωπικό της ΝΗ εκ μέρους της διοίκησής της. Ό,τι υπονοείται στην ανακοίνωση στην αντίθετη κατεύθυνση είναι ψέμα που μπορεί να αποδειχτεί με στοιχεία.

Το ενδιαφέρον μας ήταν συνεχές, αποτελεσματικό και με όρους διαφάνειας. Γι’ αυτό και στη διάρκεια της θητείας μας έγιναν με θέμα το ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ τρείς διαπαραταξιακές συναντήσεις με την παρουσία της διοίκησης της Ν.Η. και ένα ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο, δίπλα στις αμέτρητες συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του γυμναστηρίου.

Είναι φανερό ότι η ανακοίνωση της διοίκησης της ΝΗΑΡ ΗΣΤ προσπαθεί να εκβιάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αντίθεση με τις μεθοδεύσεις αυτές η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να υλοποιηθεί ΑΜΕΣΑ, να σταματήσουν οι εκβιασμοί και να έρθουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να πάρει θέση για την πορεία του ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ.

Η σχέση του Δήμου και της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ πράγματι έρχεται από το παρελθόν και σήμερα δεν εκφράζει αθλητικούς σκοπούς, αλλά υποτάσσεται σε προεκλογικές δεσμεύσεις και πολιτικές σκοπιμότητες.