Ανοικτή επιστολή Μπεττίνας: «μυστική συμφωνία, οικονομικού χαρακτήρα,  με τον δήμαρχο, σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ    

                                                         Καισαριανή, 2 Φεβρουαρίου 2021

Με  υψηλό αίσθημα  ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, που μας έδωσαν με την ψήφο τους συγκεκριμένο ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο και με δεδομένη  την αγάπη μας για την ιστορική ομάδα της πόλης μας, τη Νήαρ Ηστ, δηλώνουμε ότι δεν θα ασχοληθούμε με τις συκοφαντίες που απευθύνονται  σε βάρος μας, από όπου και αν προέρχονται. 

Ξεπερνάμε τις αήθεις κατηγορίες και τα ψέματα και εστιάζουμε στις αλήθειες, στα γεγονότα και στις αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση, που οδηγούν σε αδιέξοδο την ομάδα της Νήαρ Ήστ. Προσπαθώντας ταυτόχρονα να εμπλέξουν τον Δήμο Καισαριανής, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικά υπευθύνων. 

Η εξόχως αποκαλυπτική ανακοίνωση του Προέδρου  της ομάδας, μας δίνει το πρώτο αδιαμφισβήτητο στοιχείο, για το τι συμβαίνει και για το τι επιδιώκουν σε βάρος των συμφερόντων της ιστορικής ομάδας και του Δήμου μας. 

Ομολογούν οι ίδιοι, δημόσια, με την ανακοίνωσή τους, μια μυστική συμφωνία, οικονομικού χαρακτήρα,  με τον Δήμαρχο, σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου. 

Ομολογούν ότι ο Δήμαρχος, συμφώνησε μαζί τους να επιβαρυνθεί ο Δήμος, με άγνωστο ύψους  χρέος και χωρίς εκείνος να έχει ενημερώσει και να έχει λάβει τη συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσπαθούν έτσι να καλύψουν τα χρέη που προέκυψαν εξαιτίας της κακοδιαχείρισης στη λειτουργία του «Καισαρίου». 

Το γυμναστήριο με πρωτόκολλο συνεργασίας, είχε παραχωρηθεί με χρησιδάνειο από το 1997, με όλες τις υποδομές του, στο τμήμα γυμναστικής του Α.Ο Νήαρ Ηστ. Αυτοί είχαν και την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης, της πληρωμής των υπαλλήλων και των γυμναστών  που εργάζονται  σε αυτό, αλλά και των υποχρεώσεων προς τους αρμόδιους φορείς. 

Το ύψος των υποχρεώσεων (χρεών) που συσσωρεύτηκαν μέχρι σήμερα είναι και παραμένει στην ουσία άγνωστο, καθώς δεν έχουν δοθεί στοιχεία στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, αν και ζητήθηκαν. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι μια ανακοίνωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τον Μάρτιο του 2018, ότι αυτό ανερχόταν τότε περίπου στις 150.000 ευρώ και αφορούσε ασφαλιστικές εισφορές, εφορία και απλήρωτους υπαλλήλους. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ…. 

Φωνάζουν, συκοφαντούν, υποκρίνονται ότι εξυπηρετούν το καλό της Νήαρ Ηστ, αλλά στην ουσία προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα!! 

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει κατατεθεί ούτε από τον Δήμαρχο, ούτε από τη διοίκηση της Νήαρ Ηστ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιο σχέδιο, κάποια μελέτη ή ολοκληρωμένη πρόταση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όπως επίσης δεν έχει κατατεθεί το παραμικρό οικονομικό στοιχείο έως  τώρα. Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος ζήτησε να ψηφίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/1/2021, ένα άγνωστο σχέδιο για το γυμναστήριο. Χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη για τη λειτουργία του, χωρίς κανένα έλεγχο επί της οικονομικής διαχείρισης του «Καισαρίου», χωρίς καμία διασφάλιση των δεδουλευμένων και της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων του.

Εμείς ,αντί αυτού ψηφίσαμε να επανέλθει το θέμα εντός μιας εβδομάδας, με ολοκληρωμένη πρόταση που να δίνει λύσεις σε όλα τα επιμέρους προβλήματα. Θα συμβάλουμε στην ολοκληρωμένη λύση με τις προτάσεις και απόψεις μας, όταν ο πρόεδρος συγκαλέσει το Δ.Σ.  

Έχουν όμως το θράσος να κάνουν μυστικές συμφωνίες για να μεταφέρουν τα χρέη στις πλάτες των πολιτών της Καισαριανής, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου. 

Για τους λόγους αυτούς: 

ΖΗΤΑΜΕ

  1. 1. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Καισαριανής, που ταυτόχρονα είναι και μέλος του Δ.Σ της ομάδας, να εφαρμόσει την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και να συγκαλέσει άμεσα και μέσα στις αποφασισμένες ημερομηνίες, Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό. 
  2. Να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση και μελέτη από τη Δημοτική Αρχή, όπως οφείλει και δεσμεύεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/1/2021, για τη συνέχιση της λειτουργίας του «Καισαρίου».
  3. Να κληθούν να παραστούν στη νέα συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Νήαρ Ηστ και όποιο άλλο μέλος του Δ.Σ επιθυμεί, για να συμμετάσχουν και να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που όχι μόνο θα αφορούν στην οικονομική διαχείριση του γυμναστηρίου, αλλά και θα τεκμηριώνουν, τις όποιες κατηγορίες απευθύνουν σε βάρος του Δήμου. Επίσης να προσκομίσουν τα γραπτά πρακτικά της συνεδρίασής τους, στην οποία αποφασίστηκε η μονομερής καταγγελία του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Α.Ο, με  τον Δήμο Καισαριανής, η οποία είναι και νόμιμο δικαίωμά τους. 
  4. Ο Δήμαρχος να παρουσιάσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, όλα τα στοιχεία της μυστικής συμφωνίας που έκανε εν αγνοία του σώματος  με τους παράγοντες της ομάδας, όπως οι ίδιοι περιγράφουν στην ανακοίνωσή τους, ως «επιμερισμό του κόστους » δηλαδή στην ουσία να χρεώσουν τον Δήμο.

Αγαπητοί μας συμπολίτες, για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στην καλύτερη δυνατή λύση για τον Δήμο μας,  για την ιστορική μας ομάδα που όλοι αγαπάμε και φυσικά για όλους τους εργαζόμενους στο «Καισάριο», ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος της ευθύνης και της αλήθειας.  

Η παράταξη «Πρώτη φορά Καισαριανή» δηλώνει ότι καταδικάζει όλους όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ομάδα για ιδιοτελείς και ψηφοθηρικούς σκοπούς και προσπαθούν να διχάσουν τον λαό της Καισαριανής. 

Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που εξυπηρετεί τους συνδημότες μας που αθλούνται στο «Καισάριο» και διασφαλίζει τους εργαζόμενους σε αυτό.

Θα είμαστε δίπλα στη Νήαρ Ηστ, στα παιδιά, τους αθλητές, τους γυμναστές, τους προπονητές, τους αγνούς φιλάθλους  της ομάδας, που η ιστορία της είναι συνυφασμένη με την Καισαριανή. 

Θα στηρίξουμε κάθε νόμιμη προσπάθεια!! 

Εμείς αυτά υπηρετούμε, για αυτά δεσμευόμαστε και για αυτά θα κριθούμε!! 

                                                                             Μπεττίνα Γραφίδου