Υπόθεση βιασμού προκαλεί αντιδράσεις στο Βύρωνα

Print Friendly, PDF & Email

Υπόθεση βιασμού προκαλεί αντιδράσεις στο Βύρωνα

Η καταγγελία 22χρονης στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 48χρονο, που συμμετείχε στο πάρτι, σε διαμέρισμα στο Βύρωνα, όπου βρίσκονταν άλλα 15 άτομα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκάλεσε την αντίδραση ομάδων νέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στις 14- 15 Φεβρουαρίου, αναρτήθηκε πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης με το όποιο καταγγέλλονταν δυο άτομα για βιασμό. Στις 25 Φεβρουαρίου, το απόγευμα πολυπληθής ομάδα ατόμων πραγματοποίησε μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βύρωνα, ρίχνοντας τρικάκια με συνθήματα όπως «Έξω οι βιαστές κι όσοι τους καλύπτουν» και «Καμία στήριξη στους βιαστές. Τι κι αν είναι φίλοι, αφεντικά, συμμαθητές».

Στις 11 Μαρτίου, κολλήθηκε αφίσα στο Βύρωνα στην οποία κατονομάζονται συγκεκριμένα δύο άνδρες ως βιαστές. Την αφίσα που κυκλοφόρησε και στα social media υπογράφουν οι «συλλογικότητες & αλληλέγγυες-οι από τα ανατολικά».
Η «Ε» δεν δύναται να αναπαράγει τα ονόματα για λόγους νομικούς και δεοντολογικούς.
Στην υπόθεση εμπλέκονται τα ονόματα ενός 48χρονου και ενός 39χρονου, ανδρών με αναγνωρισιμότητα στο Βύρωνα.

Ο 48χρονος είναι επιχειρηματίας, οικογενειάρχης και πρώην υποψήφιος σε τοπική κομματική οργάνωση.
Τον επιχειρηματία κάλεσε στο πάρτι ο φίλος του. Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν οι περισσότεροι επισκέπτες είχαν αποχωρήσει, με τη βοήθεια του φίλου του, απομόνωσε την κοπέλα σε δωμάτιο όπου και τη βίασε εκμεταλλευόμενος τη δυνατή μουσική αλλά και την ευάλωτη κατάστασή της από το πιοτό. Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, ξύπνησε μετά από αρκετές ώρες και βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το βιασμό της.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο παραβίασης των μέτρων κατά του covid 19 στη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος για τη διοργάνωση του πάρτι.
Ακολούθησε η σύλληψη του 48χρονου, ο οποίος το αρνήθηκε. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη , συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο εμφάνισης στο Α.Τ. κάθε 1η και 15 του μήνα.
Στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο αντιεξουσιαστικός χώρος καθώς τα Μ.Μ.Ε. δεν ανέφεραν το ζήτημα. Εξαίρεση αποτέλεσε η στάση ορισμένων ιστοσελίδων όπως εκείνης των «Πολιτών του Βύρωνα».
Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, δημοτικοί άρχοντες της πόλης, εκφράζουν τη θλίψη τους για τα καταγγελόμενα, σημειώνοντας ωστόσο με αμηχανία, ότι δεν μπορούν να πάρουν δημόσια θέση για υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.