ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ: Το Βατερλώ της πυρηνικής βιομηχανίας

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ:
Το Βατερλώ της πυρηνικής βιομηχανίας

Διαδικτυακή εκδήλωση,
Τετάρτη 14 Απριλίου, ώρα 19:00

Τι μάθαμε από το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στον πλανήτη; Τι άλλαξε; Πόσο πιθανό είναι να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την καταστροφή του Τσερνομπίλ οι Πράσινοι διοργανώνουν, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου, διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγητές τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν όσο λίγοι το θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Με τη βοήθειά του Νίκου Κατσαρού, του Σπυρίδωνα Ραψομανίκη και του Νίκου Χρυσόγελου θα θυμηθούμε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις ξαναπεράσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Πυρηνικών Επιστημόνων: Σφάλματα και παραλείψεις στη διαχείριση του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ και οι ευθύνες της επιστημονικής κοινότητας.

Σπυρίδων Ραψομανίκης, καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΔΠΘ: Ατμοσφαιρική διασπορά ραδιενεργών ρύπων από δύο ατυχήματα εκρήξεων πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ευρώπη.

Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής, μέλος του Συμβουλίου των Πράσινων: Η ραδιενέργεια από το Τσερνομπίλ μας απειλεί ακόμη.

Συντονίζει ο ομ. καθηγητής ΑΠΘ Αλέξανδρος Γεωργόπουλος.

Μετά τις τοποθετήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες για τους δημοσιογράφους: 6970436813