Το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας κατέληξε σε πεδίο μάχης

Print Friendly, PDF & Email

Το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας κατέληξε σε πεδίο μάχης

 

Πεδίο μάχης μετατράπηκε το συλλαλητήριο των μαθητών και των εκπαιδευτικών  με τις αστυνομικές δυνάμεις  έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού στα σχολικά κτίρια.

Λίγο μετά την έναρξη του συλλαλητηρίου, μαθητές και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, με τους πρώτους να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα προς την αστυνομία και τους δεύτερους να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης.

Η αστυνομία στη συνέχεια κυνήγησε τους μαθητές προς το The Mall και, μάλιστα, στον περιβάλλοντα χώρο του εμπορικού (το οποίο προσωρινά έκλεισε) έκαναν ξανά χρήση χημικών και έκαναν μία προσαγωγή μαθητή.

Στην συνέχεια οι δυνάμεις των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Mall και οι μαθητές στον ηλεκτρικό. Στο μεταξύ, ο εκπαιδευτικός Κώστας Τουλγαρίδης, μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Κώστα Σωτηρίου”, σε δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης κάνει λόγο για βίαιη καταστολή της αστυνομίας απέναντι σε μαθητές, “με ευθύνη της υπουργού Παιδείας και του κράτους που έδωσαν τέτοια εντολή”.