Την καταδίκη της Χ.Α. ζητεί με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου

Print Friendly, PDF & Email

 

Την καταδίκη της Χ.Α. ζητεί με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου 

 

Την καταδίκη όσων ευθύνονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ζητεί με ψήφισμά του, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου.Το ψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε στη συνεδρίαση της 1ης Οκτώβρη και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει τα εξής:

«Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις. Το δημοτικό συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες, δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.

Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό αμετάκλητα».

Η φωτογραφία του εξωφύλλου  με το μήνυμα <<Σιγά μην φοβηθώ>> φώτισε  το απόγευμα της Κυριακής ένα τμήμα του κτηρίου της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Το μήνυμα προέρχεται από το τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση ο Γιάννης Αγγελάκας << Σιγά μην κλάψω>> από το άλμπουμ <<Από δω και πάνω>>. Το τραγούδι διασκεύασε και τραγούδησε ο Παύλος Φύσσας το 2009.