ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σταυρούλα – Μερσίνη Καμπάκα, επικεφαλής «Καισαριανή Δημιουργία»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

«Μέσα από την συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για την πόλη μας»

Η «Καισαριανή Δημιουργία» ξανά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης.
Τι έχει ξεχωριστό να προσφέρει;

Η «Καισαριανή Δημιουργία» με επικεφαλής τον Αντώνη Καμπάκα και άλλα άξια στελέχη αποτέλεσε έναν πυλώνα σταθερότητας σύνεσης και δημιουργίας για 20 έτη. Η παρουσία της διαχρονικά είχε έναν και μόνο στόχο, να υπηρετηθεί ο πολίτης και το καλό της Καισαριανής.
Αυτό το απέδειξε έμπρακτα τα τρεισήμισι (3,5) έτη που διοίκησε το Δήμο.
‘Έπραξε ότι υποσχέθηκε:

  • Νοικοκύρεψε τα οικονομικά του υπερχρεωμένου έως τότε Δήμου, αντιστρέφοντας την άσχημη οικονομική του πορεία και εξοφλώντας το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του.
  • Δημιούργησε δύο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έναν επί της οδού Δερβενακίων, σε κτίσμα που μετατράπηκε από στέκι παρανομίας σε στολίδι για
    τα παιδιά μας, κι έναν στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ, δύο έργα εξαιρετικά σημαντικά για την πόλη μας.
  • Οραματίστηκε, μελέτησε και εξασφάλισε πόρους για το ΚΗΦΗ.
  • Εκκίνησε το έργο του βιοκλιματικού παιδικού σταθμού καθώς κατόρθωσε να ξεκαθαρίσουν και τα θέματα αδειοδότησης που έμπαιναν εμπόδιο στη δημιουργία του.
  • Αποπεράτωσε το μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το έργο στο κοιμητήριο.
  • Δημιούργησε κοινωνικό παντοπωλείο- φαρμακείο- ιματιοθήκη, δημοτική βιβλιοθήκη κι άλλες κοινωνικές δομές.
  • Επιπλέον, έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν κατοίκους της πόλης μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Βλητικός Σταθμός, που με συντονισμένες ενέργειες προς το κράτος, κατάφερε να χαρακτηρισθεί και να επιβεβαιωθεί ο οικιστικός χαρακτήρας του οικισμού με πρόβλεψη για δημιουργία κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων, μετά από 90 περίπου χρόνια ταλαιπωρίας και αβεβαιότητας των κατοίκων του αλλά και συνεχών εξαντλητικών δικαστικών τους αγώνων.

«Έχω μάθει να μην αρκούμαι στο εύκολο και στο προφανές αλλά να αναζητώ

και να διερευνώ την καλύτερη δυνατή λύση σε κάθε πρόβλημα».


Για να επανέλθουμε όμως στο σήμερα, η «Καισαριανή Δημιουργία», αρχικά μέσα από την επαναδραστηριοποίηση της και στην συνέχεια μέσα από την συμμετοχή της στην ευρύτερη παράταξη «Ενωμένη Καισαριανή»
θα συνεργαστεί δημιουργικά συνεχίζοντας να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, συναίνεσης, συνδιαμόρφωσης προτάσεων και δράσεων με μοναδικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας και την ανάπτυξη της. Γιατί για εμάς το μόνο που μετράει είναι να υπηρετήσουμε το καλό της Καισαριανής. Έχουμε
λοιπόν στόχο να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να γίνει η Καισαριανή η πόλη που της αξίζει και πρέπει να είναι, μια πόλη σύγχρονη αλλά και ανθρώπινη, μια πόλη του 21ου αιώνα, μια πόλη που θα μεγαλώνει στις σωστές υποδομές τα παιδιά της, και θα σέβεται τις ανάγκες τόσο των νέων όσο και
των μεγαλύτερων συμπολιτών μας. 
Μια πόλη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Όλα αυτά βέβαια έχοντας πάντοτε σεβασμό στην μεγάλη Ιστορία της πόλης μας και στην πολιτιστική της κληρονομιά.

Πώς αποφασίσατε προσωπικά την ενασχόληση σας με τα κοινά;

Αρχικά έχοντας βιώσει από παιδί μέσα στο ίδιο μου το σπίτι τις προσπάθειες του πατέρα μου και των συνεργατών του, τις μάχες και τους αγώνες για το καλό της Καισαριανής, Μου γεννήθηκε η ιδέα να προσπαθήσω και εγώ να βοηθήσω την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, με ανέθρεψε, αγαπώ και ζώ, την πόλη που σήμερα με τον σύζυγο μου, Παναγιώτη Λυκούδη, μεγαλώνουμε τα δυό παιδιά μας.
Άλλωστε κατά την άποψη μου, το εύκολο είναι να κρίνεις όσα κάνουν οι άλλοι, χωρίς να προσπαθείς να τα διορθώσεις, αλλά το δύσκολο και ορθό εί ναι να σηκωθείς και να βγεις μπροστά συζητώντας με τους συμπολίτες σου τα προβλήματα που όλους πιθανώς να μας απασχολούν, να προτείνεις λύσεις, να σκεφτείς, να διαφωνήσεις και να αναλάβεις δράση.
Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας ως δικηγόρου έχω μάθει να μην αρκούμαι στο εύκολο και στο προφανές αλλά να αναζητώ και να διερευνώ την καλύτερη δυνατή λύση σε κάθε πρόβλημα.

Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες;

Είναι συγκινητικό το πόσο ζεστά έχουν αγκαλιάσει οι συμπολίτες μας την επαναδραστηριοποίηση της παράταξης μας αλλά και εμένα προσωπικά . Επιπλέον , υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση και θετικό κλίμα για την σύμπραξη της παράταξης μας στις επερχόμενες εκλογές μαζί με άλλες δυό μεγάλες παρατάξεις της πόλης μας, την παράταξη του Δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου «Καισαριανή Τώρα» και την παράταξη «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» με επικεφαλής την Άννα Παραγυιού και τη δημιουργία της νέας, μεγάλης, προοδευτικής και ενωτικής παράταξης «Ενωμένη Καισαριανή», αφού γίνεται κατανοητό ότι μέσα από την συνεννόηση και την συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα και σπουδαιότερα πράγματα για την πόλη μας. Γιατί το «Μαζί» και το «εμείς» είναι σπουδαιότερο και πιο δημιουργικό από το κάθε «Εγώ».

 

Σταυρούλα – Μερσίνη Καμπάκα

 

Γεννήθηκε το 1991 και είναι γέννημα – θρέμμα Καισαριανιώτισσα. Είναι δικηγόρος και αποτελεί μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2016.

Είναι το τρίτο παιδί του Αντώνη Καμπάκα (πρώην δημάρχου Καισαριανής) και της Σοφίας Καμπάκα – Σπαθάρου (το γένος Κορακάκη). Αδέλφια της είναι ο Κυριάκος και ο Νίκος Καμπάκας.

Έχει αποφοιτήσει από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στα σχολεία της Καισαριανής. Το 2009, φοιτώντας στο 1ο Λύκειο Καισαριανής, εισήχθη στην Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών της δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο πλαίσιο του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, έλαβε Νομικό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στις διεθνείς επιχειρήσεις ( LL.M international business – Master of Laws ), από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Cardiff. Γνωρίζει γαλλικά και άπταιστα αγγλικά.

Είναι παντρεμένη από το 2015 με τον επίσης Καισαριανιώτη Παναγιώτη Λυκούδη και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Αέλια (γεν. 2017) και την Σοφία (γεν. 2019) που αμφότερες γεννήθηκαν, ζουν και φοιτούν στην Καισαριανή.