Συνέντευξη Κατερίνας Καπαξίδη, υποψήφιας μέλους Δ.Σ. της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ζωγράφου: «Προσβλέπουμε σε άμεση επαφή και συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

 

Ποιος ο ρόλος των τοπικών οργανώσεων του κόμματός σας σήμερα;  Λειτουργεί αποτελεσματικά;

Η τοπική οργάνωση είναι οργάνωση βάσης, δηλαδή αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και των κατοίκων του Δήμου. Καταγράφει τις κοινωνικές ανησυχίες και τους προβληματισμούς και τους μεταφέρει σε ανώτερα κλιμάκια κοντά στα κέντρα αποφάσεων, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό την ουσιαστική πολιτική παρέμβαση στο τοπικό. Επιπλέον, η στόχευσή μας σήμερα αναφέρεται στην περαιτέρω συσπείρωση μελών, φίλων και ψηφοφόρων και στην ενίσχυση της δραστηριότητας και της ενεργής συμμετοχής τους στα τοπικά δρώμενα.

 

Έχετε τη δυνατότητα παρέμβασης σε προβλήματα της τοπικής κοινωνίας;

Η Νέα Δημοκρατία προσεγγίζει με ευαισθησία και ισχυρό προσανατολισμό στη βάση τα τοπικά θέματα, έχοντας δημιουργήσει ήδη ένα νέο πλαίσιο σύνδεσης με την κεντρική εξουσία, όπου η τοπική οργάνωση μπορεί να αναφέρει απ’ευθείας τα προβλήματα του δήμου στη γραμματεία του οργανωτικού. Εκτός αυτού, προσβλέπουμε σε άμεση επαφή και συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, όπoυ θα θέσουμε μικρά και μεγάλα ζητήματα σε τροχιά επίλυσης. Υπάρχει θετική διάθεση και κανένα είδος εφησυχασμού από όλες τις πλευρές.

 

Θεωρείτε ότι τα στερεότυπα τα σχετικά με τη συμμετοχή της γυναίκας στα κέντρα εξουσίας και λήψης πολιτικών αποφάσεων συνεχίζουν να υπάρχουν;

Η συντήρηση και η αναπαραγωγή στερεοτύπων με βάση το φύλο ενδεχομένως να ενυπάρχουν στην εσωτερική νοοτροπία πολιτικών κομμάτων, σαφώς όχι της Νέας Δημοκρατίας, η οποία απέχει τέτοιων αντιλήψεων. Η ισότητα των φύλων στη λήψη αποφάσεων και στη συμμετοχή σε πολιτικούς φορείς, έχει ενισχυθεί έμπρακτα με καθιέρωση ποσόστωσης φύλου, δημόσιες συζητήσεις, εκστρατείες και προγράμματα ενθάρρυνσης της συμμετοχής των γυναικών στο πολιτικό σκηνικό.

 

Υπάρχουν εσωτερικές αντιπαλότητες και διαμάχες ή υφίσταται πραγματική συναδελφική συνεργασία;

Θα σας μιλήσω για μια ομάδα της οποίας οι σχέσεις χτίστηκαν σε βάθος χρόνου, δοκιμάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες, ξεπέρασαν εμπόδια, άντεξαν και κατέκτησαν ένα σπουδαίο επίτευγμα, την ενότητα. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί και το εχέγγυο για τη μελλοντική μας πορεία.

 

Τέλος, πώς κρίνετε την πορεία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα;

Την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου την κρίνουν πρωταρχικά οι πολίτες, κάτι το οποίο τεκμαίρεται από το σταθερό προβάδισμα που έχει η κυβέρνηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη πρόταση, σε όλη την περίοδο της μέχρι τώρα θητείας της.

Ειδικότερα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας, είναι κοινή πεποίθηση πως η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δραστήρια και εξαιρετικά αποτελεσματική, τόσο στο διπλωματικό πεδίο (διευθέτηση Α.Ο.Ζ. με Ιταλία, σύσφιξη σχέσεων με Αίγυπτο, συμμαχία με Ισραήλ, άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, συνεργασία με Αραβικά Εμιράτα και οι πρόσφατες συμφωνίες με Γαλλία και Η.Π.Α.) Δείγματα άλλωστε αποφασιστικότητας έδωσε από τους πρώτους μήνες της θητείας της, αντιμετωπίζοντας την οξύτατη κρίση στον Έβρο και μάλιστα παράλληλα με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Όσον αφορά στην πανδημία, από τα πρώτα στάδια της εμφάνισής της, η κυβέρνηση έλαβε τα σωστά μέτρα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα μας να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Και στη συνέχεια όμως, φρόντισε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων για την κάλυψη όλου του πληθυσμού. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνουμε ατομικά και συλλογικά τις ευθύνες μας.

Συν τοις άλλοις, η μεταρρύθμιση του κράτους που επιχειρήθηκε και επιχειρείται από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, αποτελεί κοσμογονία για τη χώρα. Τέλος, οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο κομμάτι της παιδείας καθώς και της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης ως προς την οικονομία, δίνουνελπίδα στους πολίτες και παρέχουν αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.