ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΤΣΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ♦ Ο «Νέστορας» του Δ. Σ. Ζωγράφου στην «Ε»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

 «Μία διοίκηση πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα»

Ο Γιάννης Βούρτσης είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Ζωγράφου. Επί 6 σχεδόν 10ετίες οι πολίτες τον στέλνουν με την ψήφο τους στα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

Έτσι έγινε και στις εκλογές του 2019 με τον δήμαρχο Βασίλη Θώδα να του εμπιστεύεται έναν δύσκολο τομέα, στον οποίο ο κ. Βούρτσης έχει πολυετή διοικητική εμπειρία, ήτοι αυτόν του Πρασίνου. Τώρα δύο χρόνια μετά είναι ώρα να γίνει ένας απολογισμός του έργου στον νευραλγικό για την πόλη μας τομέα. Για τον λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τον κ. Βούρτση για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

 

Κ. Βούρτση τα τελευταία 2 χρόνια έχετε αναλάβει μεταξύ άλλων το κομμάτι του Πρασίνου σε μία από τις πλέον πυκνοδομημένες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Τι άλλαξε τα δύο αυτά χρόνια;

Όταν μπαίνεις σε μια υπηρεσία αποδεκατισμένη, χωρίς έμψυχο και άψυχο υλικό, δεν περιμένεις κάποια ζωντανή αλλαγή. Δυστυχώς η Υπηρεσία Πρασίνου, είχε υποβαθμιστεί και από διεύθυνση αυτοτελής που ήτανε, έγινε ένα τμήμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας!

Έλειψε η αυθυπαρξία της διεύθυνσης, έλειψε ο προγραμματισμός, έλειψε το μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό, μειώθηκαν και οι ανειδίκευτοι (εργάτες) και ουσιαστικά έλειψε το ενδιαφέρον για το πράσινο και το περιβάλλον.

Στις παραλείψεις αυτές των προηγούμενων  διοικήσεων δεν μπορείς να κάνεις θαύματα. Οι φιλοδοξίες μας ήταν να μπει μια τάξη, ένας προγραμματισμός εργασίας, εξασφάλισης με οποιοδήποτε τρόπο προσωπικού, κατάλληλη στελέχωση των επί μέρους υπηρεσιών και δουλειά.

Δυστυχώς σ’ αυτούς τους ρεαλιστικούς στόχους βρήκαμε τη γραφειοκρατία απέναντί μας. Είχε διαφωνίες σε όλες τις πρωτοβουλίες μας. Πέραν όσων έκανε μέχρι να αναλάβουμε εμείς, δεν μπορούσε να γίνει…τίποτε άλλο!!

Μέσα σ’ αυτή τη νοοτροπία με την επιμονή και την αποφασιστικότητα μας, βάλαμε μια πειθαρχία στην εργασία, στην οποία ανταποκρίθηκαν με φιλότιμο και προθυμία οι εργαζόμενοι.

Νοοτροπίες και συμπεριφορές εντός γραφειοκρατικής ρότας τις υφιστάμεθα. Έτσι ο προγραμματισμός, η κατανομή ευθυνών και ο τρόπος εργασίας, η επένδυση σε υλικοτεχνική υποδομή κ.λ.π. δεν ευδοκίμησαν.

Πρέπει να ξέρετε ότι όταν διαφωνείς ή συγκρούεσαι με τη γραφειοκρατία, δεν μπορείς να την καταργήσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να αναζητήσεις αλλαγή προσώπων συνεργατών, αλλά και αυτό, το αποκλείει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ελπίσαμε στην τροποποίηση του Οργανισμού, αλλά παραδόξως δεν πέρασε από το Δ.Σ., παρ’ ότι οι περισσότεροι από τους δημ συμβούλους στις διαβουλεύσεις συμφωνούσαν.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον μπορώ να πω ότι βάλαμε μια τάξη στην καθημερινότητα της Υπηρεσίας κλαδέματος υψηλοκόρμων δένδρων ή αλσυλλίων, που εθεωρούντο αδύνατα, με προσωπικές μου παρεμβάσεις στην Περιφέρεια και στον ΣΠΑΥ, προσήλθαν συνεργεία τους και μας βοήθησαν αποτελεσματικά (μαζί με την εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ, που θα απαιτούντο, εάν τα αναθέταμε εμείς). Προγραμματίζουμε πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού (κηπουρών) κ.λ.π., ζητάμε αύξηση των κονδυλίων της Υπηρεσίας, αύξηση του εργατικού προσωπικού που έχει συρρικνωθεί από εκατό άτομα που ήταν κάποτε είναι σήμερον γύρω στα σαράντα πέντε (45)! εν ενεργεία.

Έχουμε σχεδιάσει αυτόματο πότισμα όλων των παρτεριών, αλσυλλίων και πάρκων. Δυστυχώς η γραφειοκρατία δεν παρακολουθεί την εξέλιξη της Τεχνολογίας. Έχουμε σχεδιάσει σε κατάλληλους χώρους σιντριβάνια, ώστε να δροσίσουμε το περιβάλλον μας που περικλείεται από μπετόν.

Όλες αυτές τις καινούργιες παρεμβάσεις, θα τις αξιολογήσουν οι συμπολίτες μας τον επόμενο χρόνο. Διότι, όπως ξέρετε, στην πολιτική όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Τώρα χτίζουμε και οικοδομούμε. Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Τότε αλλάζουν όλα.

 

Παράλληλα, είχατε και το κομμάτι της πολιτικής προστασίας για ένα διάστημα, με την πόλη μας, όπως και όλη την χώρα να κινείται στους “ρυθμούς” της πανδημίας του covid 19. Μιλήστε μας για εκείνη την περίοδο.

Και η πολιτική προστασία είναι θύμα της γραφειοκρατικής στασιμότητας. Το πιο κατάλληλο όχημα με το κανονάκι είναι ακόμη «χαλασμένο».

Eυτυχώς, εδώ δεν μπαίνει βαθιά το γραφειοκρατικό σαράκι, η Υπηρεσία συγκροτείται από υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό, που σήμερα υπάγεται από τον Νόμο απ’ ευθείας στον Δήμαρχο και η απόδοση της Υπηρεσίας είναι επιτυχής.

Αυτό αποδείχτηκε και στις δοκιμασίες με τα χιόνια, στη Μήδεια και πάνω απ’ όλα φάνηκε ότι υπάρχει έξοχη συνεργασία και απόδοση εκ μέρους των εργαζομένων, όπως και στην ετοιμότητα μπροστά στις τελευταίες πυρκαγιές. Αυτές οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας νομίζω ότι έτυχαν καθολικής αποδοχής από τους συμπολίτες μας, όπως φάνηκε και από τις εκδηλώσεις επιδοκιμασίας και ευχαριστιών που λάβαμε.

Εδώ πρέπει να τονίσω ότι η προσωπική μου συμμετοχή ήταν μικρής χρονικής διάρκειας και η επιτυχημένη απόδοση της ήταν έργο συλλογικό, με εξαίρετες συνεργασίες με τον αντιδήμαρχο κ. Μπουλούκο και λοιπούς εκλεκτούς εργαζόμενους, όπως οι κύριοι Βαρέλης και Αναστασόπουλος.

 

Ας πάμε τώρα στο στενό πολιτικό κομμάτι.

Πώς κρίνετε την Διοίκηση Θώδα μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι της πόλης;

Όπως ετόνισα και παραπάνω μία διοίκηση πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα. Και η διοίκηση Θώδα έχει κάνει, τηρούμενων των αναλογιών εκπληκτικό ντεμπούτο. Εάν και μόνο αναλογιστείτε ότι διοικεί το Δήμο με επιτυχία δυο χρόνια με μόνον δέκα δημoτικούς συμβούλους στους σαράντα ένα (41), τότε πρέπει να παραδεχθείτε την ικανότητα του δημάρχου στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που γεννιόνται καθημερινά.

Εν τούτοις προχωρεί, με πολλή δουλειά, με διάθεση συνεργασίας με όλους, δεν αποκλείει κανέναν, έχει προχωρήσει σε πολλά χαρακτηριστικά έργα και έχει αντιμετωπίσει προβλήματα παιδείας, καθημερινότητας κ.λ.π. με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, οι σχεδιασμοί των μεγάλων έργων έχουν ξεκινήσει (ηλεκτροφωτισμός κ.λ.π.) και είναι θέμα διαδικαστικό η έναρξη της υλοποίησης τους. Στο τέλος θα δείτε ότι θα δικαιωθούμε όλοι!

 

Τη συνεργασία σας, τα δύο αυτά χρόνια, με τον δήμαρχο Βασίλη Θώδα πώς θα την χαρακτηρίζατε;

Η προσωπική μου συνεργασία με τον δήμαρχο είναι ομαλή και εποικοδομητική. Έχει κατανοήσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Υπηρεσία Πρασίνου, προσπαθεί και αυτός με τον καινούριο Οργανισμό Εσωτ. Υπηρεσίας του Δήμου να ξεφύγει από την γραφειοκρατία, έχει ευαισθησία στα θέματα του περιβάλλοντος και πιστεύω ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού της ανασυγκρότησης της Υπηρεσίας Πρασίνου.

 

Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για επερχόμενες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, είχατε κάποια επικοινωνία με τον δήμαρχο επ’ αυτού;

Οι τυχόν αλλαγές δεν με απασχολούν. Ο δήμαρχος ξέρει τις ικανότητες, τις ευαισθησίες και τις επιδόσεις καθενός. Οι αλλαγές στο διοικητικό σχήμα είναι προνόμια του. Δεν νομίζει ότι μπορεί κάποιος να τον επηρεάσει.

 

Η ιστορία έχει δείξει ότι συνηθίζετε να κάνετε διαρκώς δυναμικά «come back» για να το θέσω λαϊκιστί. Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον σε περίπτωση που με τις αλλαγές βρεθείτε εκτός διοικητικού σχήματος;

Τέλος πρέπει να ξέρετε ότι σε μένα δεν υπάρχουν «σχέδια». Τα όποια φιλόδοξα σχέδια υπάρχουν στα μέλη της παράταξης μας, συμπίπτουν με τις Αρχές και τις Αξίες της παράταξης μας. Κι εγώ, σ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου πορείας, δεν ξέφυγα από την υπηρεσία των αρχών της παράταξης μας.