Συμπλοκές μαθητών Ζωγράφου και Καισαριανής στα Ιλίσια

Print Friendly, PDF & Email

Συμπλοκές μαθητών Ζωγράφου και Καισαριανής στα Ιλίσια

με βανδαλισμούς – Μαχαιρωμένος ένας εξ αυτών

 

Ω καιροί, ω ήθη. Την ρήση αυτή του Κικέρωνα επαναλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι των Άνω Ιλισίων καθώς ομάδες μαθητών γυμνασίων του Ζωγράφου και της Καισαριανής συγκρούονταν προκαλώντας τραυματισμούς και καταστροφές.
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 15 ιουνίου το βράδυ όταν μαθητές από το Ζωγράφου και την Καισαριανή συναντήθηκαν στη πύλη της Πανεπιστημιούπολης ξεκινώντας συγκρούσεις οι οποίες εν τέλει μετακινήθηκαν στην περιοχή του Αγ. Γερασίμου και συγκεκριμένα στο νοητό τετράγωνο Αγ. Γερασίμου – Γρ. Αυξεντίου – Σπανοβαγγέλη – Περιάνδρου. Οι συγκρούσεις ήταν άγριες καθώς οι μαθητές έφεραν διάφορα είδη καδρονιών, μαχαίρια κλπ. Παράλληλα με τις μεταξύ τους συγκρούσεις οι μαθητές προκάλεσαν ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Οι συγκρούσεις και οι βανδαλισμοί συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου, οπότε και τραυματίστηκε ένας εξ αυτών και μεταφέρθηκε, ευτυχώς εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο νεαρός δέχτηκε πλήγμα με μαχαίρι και για αρκετή ώρα δεχόταν χτυπήματα από τους γύρω συνομήλικούς του.
Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει την εύλογη ανησυχία και την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι πλέον ανησυχούν τόσο για την ασφάλειά τους όσο και για τις περιουσίες τους.
Την ίδια ώρα, φήμες θέλουν οι εν λόγω μαθητές να σχεδιάζουν περαιτέρω συμπλοκές με άτομα και από άλλες περιοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει η απαραίτητη κινητοποίηση από πλευράς ΕΛΑΣ ώστε να λειτουργήσει όχι μόνο κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά ώστε αυτές οι απαράδεκτες εικόνες να αποτελέσουν παρελθόν για την όμορφη πόλη μας.