Συλλυπητήρια δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για τον θάνατο του Λάζαρου Κυρίτση

Print Friendly, PDF & Email

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τη μεγάλη απώλεια του αγωνιστή Λάζαρου Κυρίτση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας.

Υπήρξε ένας αληθινός πατριώτης, παράδειγμα αυτοθυσίας, θάρρους, φιλοπατρίας και ενότητας πέρα και πάνω από κομματικούς διαχωρισμούς.

Σε όλη του τη ζωή υπήρξε αγνός δημοκράτης και σπουδαίος αγωνιστής με τον ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και εξορίστηκε για τα πολιτικά του πιστεύω στη Μακρόνησο.

Ακόμα και όταν πέρασαν τα χρόνια, συνέχισε να αγωνίζεται, αυτή τη φορά για τα δικαιώματα των συνταξιούχων, ως αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου και ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινά και τον τόπο του, υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου και ήταν πάντα δίπλα μας για να μας συμβουλεύσει.

Λάζαρε, όλοι μας, αισθανόμαστε τυχεροί που σε γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σου. Γιατί στο πρόσωπό σου καταλάβαμε καλύτερα πως είναι να σηκώνεις στους ώμους σου την σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας, των διωγμών και των φυλακίσεων αλλά και του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, για τα παιδιά μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και τις δύο αξιαγάπητες κόρες σου, Λεμονιά και Αγλαΐα.

Καλό σου ταξίδι Λάζαρε, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.