Στον Δήμο Δάφνης -Υμηττού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Περίπου 14,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για έργα και αναπτυξιακές δράσεις

 Γ. Πατούλης: «Με εμβληματικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, o Δήμος  Δάφνης-Υμηττού συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία»

Επίσκεψη στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να εποπτεύσει σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο έχει χρηματοδοτήσει στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού έργα και υποδομές, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 14,5 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Δήμο, ο Περιφερειάρχης μετέβη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο  Δάφνης, όπου παρακολούθησε τη Θεατρική παράσταση «Ποιος Παγίδεψε την ΠένυΚιλλίνη», η οποία διοργανώθηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Γ. Πατούλη, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, με στόχο την εκπαίδευση των μικρών μαθητών σχετικά με την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή καθώς και η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών-Λοιμωξιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπειών Ε. Γιαμαρέλλου και η συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Ν. Παπαθανασοπούλου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε υπό εξέλιξη έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Δήμο όπως είναι οι παρεμβάσεις ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο Δάφνης, τις εργασίες τοποθέτησης σύγχρονων βυθιζόμενων κάδων στην πλατεία Καλογήρων, ενώ είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Α. Μπινίσκο στο Δημαρχείο, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου. Επίσης επισκέφθηκε τη Γωνιά Ανακύκλωσης στο Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με τη δημιουργία και 1000 γωνιών ανακύκλωση σε στοχευμένα σημεία σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση του διαχωρισμού στη πηγή με διαφορετικά ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος ανακύκλωσης. Επίσης ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης του πολιτιστικού χώρου «Μελίνα Μερκούρη» στο Θέατρο Βράχων.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Περιφερειάρχης μετέβη και στα γραφεία της Φιλοζωικής Εταιρείας Υμηττού και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την πρόεδρο της Πενταμελούς Επιτροπής Γεωργία Σκιαδοπούλου και να συγχαρεί τα στελέχη και τα μέλη για το ιδιαίτερα δραστήριο έργο τους, με στόχο την προστασία των αδέσποτων ζώων.  Η επίσκεψη του κ. Πατούλη στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και της συνάντησης του με πολίτες, τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Φαίη Καλογήρου, ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γ. Πατούλη Ε. Μυγιάκη, Χ. Γαλανοπούλου, Α. Τρανούλη, Μ. Βρέκου, Ε. Κοντοσταθάκου, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Καρακώνη Βερίνα, Πρασίνου Αναστασόπουλος Νικόλαος, ο Λιακόπουλος Χρήστος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου κ. Πασπαλάς Αναστάσιος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Τσιλίφης, ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης,ο δρ. Ψυχιατρικής και Σεξουαλικής υγείας Θάνος Ασκητής, ο

Ιατρός και δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Αγγελίνας, η Μ. Γράψα, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι Γ. Τζιβελέκας, Γ. Σκιαδοπούλου, Π. Βαρβιτσιώτης, 

ο Δντης Τεχνικών Έργων Π.Α Αλ. Καλογερόπουλος, η Μ. Μίσκα Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  της Περιφέρειας, ο Γ. Γκιώνης Γραμματέας Δ.Σ. Περιπτεριούχων,  Π. Παδόπουλος υπεύθυνος τομεάρχης Δ. Ομάδας, Δ. Στεφανίδης Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Αναπήρων Παίδων Παναγία Ευαγγελίστρια, κ.α.

 

Δημαρχείο – Γ. Πατούλης: «Πολύτιμος συνοδοιπόρος μας ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια»

Γ. Πατούλης: «Πολύτιμος συνοδοιπόρος μας ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια»

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Α. Μπινίσκος, κατά τη συνάντηση του στο Δημαρχείο της πόλης. Ο κ. Μπινίσκος τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έγιναν εμβληματικά έργα στην πόλη με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Ιδιαίτερα εστίασε στις παρεμβάσεις ανάπλασης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, στα έργα αναβάθμισης στο θέατρο Βράχων, επισημαίνοντας πως με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια, το ιστορικό θέατρο έχει ισχυροποιήσει την ξεχωριστή πολιτιστική του ταυτότητα, αλλά και στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ανακύκλωσης οι οποίες, όπως ανέφερε, αφήνουν σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που διατηρεί η Περιφέρεια με το Δήμο, υπογραμμίζοντας πως «κλειδί» για την υλοποίηση οραματικών και αναπτυξιακών έργων, είναι η αρμονική συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Δήμο, κάνοντας αναφορά στην δημιουργία αθλητικών χώρων σε σχολεία στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη πρόσφατα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3 εκ. ευρώ, στις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων, στα σημαντικά έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Δάφνης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 8 εκ. ευρώ, αλλά και στα έργα που έγιναν στο θέατρο Βράχων, το οποίο πλέον φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας.

«Σταθερός μας στόχος να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, είτε από ίδιους πόρους είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε μέσω ΥΜΕΠΡΡΑΑ, προκειμένου να υλοποιούμε έργα που σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η δύναμη μας κρύβεται στο «εμείς» γι΄αυτό και στην προσπάθεια μας να ανεβάσουμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά, οι πολυτιμότεροι μας σύμμαχοι είναι οι Δήμοι και ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού είναι πολύτιμος συνοδοιπόρος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο Γ. Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις ανακύκλωσης και στην υλοποίηση του προγράμματος 200 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση δωρεάν στους δήμους εξοπλισμού και απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων.

«Ένα εμβληματικό έργο αλλάζει τη φυσιογνωμία του Ιστορικού Κέντρου της Δάφνης»

Κατά την επίσκεψη του στα υπό εξέλιξη έργα ο Περιφερειάρχης επιθεώρησε αυτά που εκτελούνται για την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου Δάφνης.

Ειδικότερα τα έργα, προϋπολογισμού περίπου 8 εκ. ευρώ, αφορούν στην ποιοτική – περιβαλλοντική και εμπορική ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της δημοτικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Δάφνης Υμηττού, με σκοπό την ευρείας κλίμακας αναβάθμιση της εικόνας του αστικού ιστού με επίκεντρο το ιστορικό κέντρο της Δάφνης, καθώς επίσης η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, με κύριο στόχο να αποκτήσει η περιοχή έναν ενιαίο και αισθητικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  1. Διεύρυνση των πεζοδρομίων.
  2. Κατασκευή ζώνης απρόσκοπτης πορείας Ατόμων Μειωμένης Κινητικότητας και μέσων διευκόλυνσης (ράμπες, ενδείξεις, κ.ά).
  3. Πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής.
  4. Οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, χωρίς τροποποίηση της διαμορφωμένης κυκλοφοριακής δομής της περιοχής, με συνεχή, χαμηλής ταχύτητας, κίνηση.
  5. Διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης με τοποθέτηση στύλων για την αποτροπή παράνομης στάθμευσης επί των πεζοδρομίων.
  6. Ομοιόμορφος φωτισμός σε όλο το μήκος της διαδρομής των πεζών με τη χρήση φωτιστικών σωμάτων υψηλών προδιαγραφών, αντιβανδαλιστικών, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και «προσανατολισμένου» φωτισμού.
  7. Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για την λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια κ.ά)
  8. Επέκταση και εμπλουτισμός του υπάρχοντος πρασίνου είτε με τη δημιουργία πράσινων νησίδων είτε μεμονωμένα με δεντροφυτεύσεις.

Θεατρική παράσταση σε μαθητές για την ορθή χρήση αντιβιοτικών

Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Περιφερειάρχη ο οποίος παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ποιος Παγίδεψε την ΠένυΚιλλίνη», η οποία πραγματοποιήθηκε, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της  Πανελλήνιας εκστρατεία ενημέρωσης που υλοποιεί το ΕΔΔΥΠΠΥ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας & τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών, μέρος της οποίας αποτελεί και η θεατρική παράσταση. Το θεατρικό έργο έχει βασιστεί  στο ομότιμο βιβλίο της συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννας Μπουλντούμη, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να ενισχύσει τον σκοπό της εκστρατείας. 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε: «Το παραμύθι αυτό, το έχουμε μεταφέρει σε θεατρική παράσταση με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών και στην αλλαγή νοοτροπίας στην αντιμετώπιση των ιώσεων με απώτερο στόχο να μειώσουμε τη μικροβιακή αντοχή. Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε τη νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες μας».

Κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας του ο κ. Πατούλης και απευθυνόμενος στους πολίτες, τους διαμήνυσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό τους ακούγοντας τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο να βρίσκονται γρήγορα λύσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που γίνονται στην πόλη και συνεχάρη τόσο τον νυν Δήμαρχο Α. Μπινίσκο όσο και τον πρώην Δήμαρχο και νυν Γ. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη για τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της πόλης.

 

ΕΡΓΑ & ΔΡΑΣΕΙΣ  ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κόστος: 3.050.000

-ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ¨ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ¨

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Κόστος 1.910.000

Κατάσταση: Εκτελείται

-ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ 450 ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

-ΤΕΒΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κόστος 7.900 000

Κατάσταση : Εκτελείται

 

ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ

Κόστος 1.200.000

Κατάσταση εκτελείται

ΓΩΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ