Σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου της Αττικής Οδού – προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ

Print Friendly, PDF & Email

7/10/2020

Δελτίο Τύπου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε εξέλιξη σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης του παράπλευρου οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Γ. Πατούλης: «Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η προάσπιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς»

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας σε έργα και παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου και αναβαθμίζουν την εικόνα της Αττικής, η Διεύθυνση Διαχ/σης Μητροπολιτικών Υποδομών, με εντολή του Περιφερειάρχη, εκτελεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα δίκτυο συνολικού μήκους 140 χλμ, αποτελούμενο από τον Βόρειο και Νότιο παράπλευρο οι οποίοι ξεκινάνε από τον Δήμο Μάνδρας και καταλήγουν στο Δήμο Κρωπίας, διασχίζοντας πολλούς Δήμους, (Μάνδρας, Ασπροπύργου, Φυλής, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Αγιας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Παιανίας, Κρωπίας).

Να σημειωθεί ότι, ενώ πρόκειται για ένα δίκτυο με μεγάλες ανάγκες, από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προγραμματισμένη συντήρηση παρά μόνο σποραδικές αποκαταστάσεις φθορών.
Επιπρόσθετα υπάρχουν τμήματα του δικτύου τα οποία δεν είναι ασφαλτοστρωμένα. Με το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής νέων αντιολισθηρών ταπήτων μήκους περίπου 16 χιλ., τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης ομβρίων υδάτων, διαγράμμιση των νέων ασφαλτοταπήτων, ανακατασκευές σε τμήματα στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και είναι ημιτελή (χωματόδρομος).
Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί εργασίες σε συνολικό μήκος περίπου 5 χιλ. στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών και έπονται εργασίες στους Δήμους Μάνδρας –Ασπροπύργου – Αμαρουσίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Δεσμευθήκαμε ότι θα εκσυγχρονίσουμε το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητά μας υπέρ της ασφάλειας των πολιτών και αυτό κάνουμε πράξη. Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η προάσπιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, υλοποιώντας κρίσιμα έργα σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου της Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν όλο αυτό το διάστημα».