Σχέδιο Ανοίγματος σχολείων Δήμου Ζωγράφου

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 

 06/05/2020

Σχέδιο Ανοίγματος σχολείων Δήμου Ζωγράφου

Τους τελευταίους μήνες άλλαξε η ζωή μας. Ένας αόρατος εχθρός ο COVID-19 θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Οι έφηβοί μας καλούνται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες καθημερινότητας και γύρω μας τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι, όχι μόνο δεν μπορούμε να αγγίξουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπa, αλλά πρέπει να κρατάμε και 2 μέτρα αποστάσεις από αυτά. Οι έφηβοί μας και ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, εκτός από το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων, καλούνται να προσέλθουν στο σχολικό χώρο και να μείνουν μακριά από τους φίλους και συμμαθητές τους, να εφαρμόσουν μέτρα υγιεινής και προστασίας και να δώσουν άλλη μια μάχη προσπαθώντας να περιορίσουν την κοινωνικότητα και παρορμητικότητά τους. Ένα δύσκολο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν.

Ο Δήμος Ζωγράφου με υπευθυνότητα προχώρησε στο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα υγειονομικά και προστατευτικά μέσα από τον COVID-19 για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη προσέλευση των μαθητών και των καθηγητών στα σχολεία.
Συγκεκριμένα:

Προχώρησε σε σχολαστικές απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου.

Έχει προμηθεύσει τα Λύκεια και τα Γυμνάσια με πάνινες μάσκες, που μπορούν να πλένονται και να επαναχρησιμοποιούνται τους μαθητές και τους καθηγητές.

Θα προμηθεύσει τα Γυμνάσια και Λύκεια με εκατοντάδες λίτρα αντισηπτικού, καλύπτοντας τις ανάγκες τους.

Επιπλέον, κάθε σχολείο θα προμηθευτεί και ένα θερμόμετρο μέτρησης θερμοκρασίας εξ΄ αποστάσεως.

Ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των Γυμνασίων και Λυκείων για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών υπολογιστών τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν στα Γυμνάσια και Λύκεια. Επίσης, το διάστημα που λόγω Κορωνοϊού τα σχολεία ήταν κλειστά το εκμεταλλευτήκαμε και στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο δημιουργήσαμε δίκτυο καλωδίωσης internet σε όλες τις αίθουσες.

Περιμένουμε και τις οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων και εξυπακούεται, ότι θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια συνεργάτες μας είναι οι διευθυντές των σχολείων και φιλότιμα πασχίζουμε όλοι μαζί, έχοντας κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας, για το καλύτερο των μαθητών μας.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών
Αναστασία Μπότου