ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΥΓΑΣ, ΤΟΥΡΚΩΝ ΧΑΛΒΑΣ… Άρθρο του Βυρωνιώτη Ανδρέα Λεκατσά

Print Friendly, PDF & Email

 

Γράφει ο Ανδρέας Λεκατσάς

 

Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια οι Bυρωνιώτες βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους, πλήρους εγκατάλειψης της πόλης, απουσίας οράματος και προοπτικής.

Η δημοτική αρχή, αδύναμη να ανταποκριθεί ακόμη και στα απλά καθήκοντα της, περιορίζεται στην απλή διαχείριση της καθημερινότητας δίχως καμία διάθεση μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Η πόλη ρημάζει και σαν τον ασθενή που ευρίσκεται σε διαρκές κώμα. Ενέσεις ζωής όπως τα εικοσιπεντοχίλιαρα των απ’ ευθείας αναθέσεων, δεν επαρκούν ούτε καν για μπαλώματα.

Οι συμπολίτες μας, ανεξάρτητα ποιον ψήφισαν, κάθε μέρα βλέπουν την ένδεια και διαλαλούν παντοιοτρόπως την απογοήτευση τους για την αδιαφορία των κρατούντων. Όλα αυτά βέβαια είναι λίγο πολύ γνωστά.

Ωστόσο, η ευθύνη για αυτή τη ζοφερή κατάσταση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο του Δημάρχου, είναι και της Αντιπολίτευσης, μείζονος και ελασσονος. Οι έριδες και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις των δυο “κεντροδεξιών” υποψηφίων και των λιγοστών πλέον…. πιστών ακολούθων τους, (όχι απαραίτητα πάντα κεντροδεξιών), κυριαρχεί στη πολιτική τους επιχειρηματολογία. Υπάρχει ολοφάνερη αδυναμία έκφρασης οργανωμένου πολιτικού αντιπολιτευτικού λόγου.

Ζούμε μια διαμάχη χωρίς ιδεολογικό/πολιτικό πρόσημο, χωρίς ιστορική και πολιτική αφετηρία, μια διαμάχη που στηρίζεται σε άμετρη προσωπική φιλοδοξία χωρίς πολιτική ταυτότητα και στόχο, που ωφελεί μόνο τον εκλεγμένο Δήμαρχο. Επιχειρήματα του τύπου «φύγετε εσείς να έρθουμε εμείς». Συμπεριφορές επιπέδου φανατικού οπαδού μικρομεσαίας ομαδας. Δραματικές λεκτικές αντιπαραθέσεις προσώπων και διαρκείς κατηγορίες ένθεν και εκείθεν…! Ο μοναδικός που τρίβει τα χέρια του με όλα αυτά είναι ο νυν Δήμαρχος που βρίσκεται στο απυρόβλητο όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση…!

Αν θέλουμε να δούμε επιτέλους δράση στην πόλη μας, αν θέλουμε να δούμε να επαναδραστηριοποιούνται οι πολίτες και να συσπειρωθούν, έχουμε ανάγκη από ένα και μοναδικό ενιαίο αντιπολιτευτικό ψηφοδέλτιο το 2023, μια ενωτική πρόταση για την πόλη. Με προσωπικότητες άφθαρτες από διαχείριση εξουσίας, με πολιτικό και επιστημονικό υπόβαθρο μακριά από αντιπαλότητες, φθόνο, αντιπαραθέσεις, εγωισμούς του παρελθόντος, με καθαρές θέσεις και ανοικτές πόρτες σε όσους δημοκρατικούς πολίτες έχουν διάθεση ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!!! 

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αμείλικτο. Οι πολίτες μίλησαν και καταδίκασαν το παλαιό και το άρρωστο. Όποιος δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί !!!!

Είναι λοιπόν προφανές ότι έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει την επομένη των εκλογών η νέα παράταξη. Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος. Υπάρχει άμεση ανάγκη δραστηριοποίησης. Αλλιώς οι ήδη δις αποτυχόντες υποψήφιοι δήμαρχοι (και οι ελάχιστοι πλέον συν αυτώ) θα συνεχίσουν να μαλώνουν ….. και ο Βύρωνας που αγαπάμε θα συνεχίσει να βουλιάζει…!