ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ: «Να αποσύρει την απαράδεκτη απόφασή της η Μητρόπολη για τον υπερδιπλασιασμό του κόστους των κηδειών»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» με επικεφαλής τον Τάσο Μαυρόπουλο, καλεί την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής – Βύρωνα – Υμηττού να αποσύρει την απάραδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασή της για αύξηση της πληρωμής στους Ναούς για κηδείες και μνημόσυνα.  Ειδικότερα, η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» αναφέρει:

Η έκφραση της πίστης μέσα από τις θρησκευτικές τελετές,  δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας  «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», ότι η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής – Βύρωνα – Υμηττού,  από τις  05 Μάη 2020, υπερδιπλασίασε την πληρωμή στους  Ναούς για κηδείες  και μνημόσυνα.  Έτσι το  κόστος για τις  οικογένειες των πενθούντων, από τα 70€ ανέρχεται πλέον στα 150€.

Μετά από δέκα χρόνια φτώχειας και λιτότητας και σε περίοδο πανδημίας που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν πληγεί και δυσκολεύονται να επιβιώσουν, αυτό που θα περιμέναμε από την Ιερά Μητρόπολη, θα ήταν η μείωση ή  κατάργηση αυτής της πληρωμής .

Η έκφραση της πίστης μέσα από τις θρησκευτικές τελετές,  δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Καλούμε την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής – Βύρωνα – Υμηττού, να αποσύρει την απαράδεκτη απόφασή της και να καταργήσει την πληρωμή των τελετών στους Ναούς.  

Εύλογη είναι η απορία μας, για τη σιγή που έχει τηρήσει μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα.

Βύρωνας 10-06-20