Για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Της Θέκλας Χριστοφορίδου-Τσιλιγκίρη
Δικηγόρου
Δημοτικής Συμβούλου Ζωγράφου
Αντιπροέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ

Δημοτικές Εκλογές 2014, αποτελέσματα και ναι το Μαζί για την πόλη μας είναι πρώτη δύναμη, η Τίνα Καφατσάκη είναι η καινούρια Δήμαρχος Ζωγράφου και εγώ μια από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους!!!!
Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα : μεγάλη χαρά από την μια ,αλλά και αγωνία να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες των ανθρώπων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Πρέπει να αποδείξουμε την εντιμότητά μας, την καθαρότητά μας, αλλά και την ετοιμότητά μας να παλέψουμε με ότι και με όποιον χρειαστεί για να δικαιώσουμε την εκλογή μας.
Είναι μια εποχή με μεγάλη οικονομική δυσπραγία για τους πολίτες ,αλλά και στενά περιθώρια στα οικονομικά του Δήμου.
Όμως ναι!! Σχεδόν πέντε χρόνια μετά είμαι περήφανη που συμμετέχω σ’αυτή την αυτοδιοικητική ομάδα, με αυτήν τη Δήμαρχο.
Την γνωρίζω πολλά χρόνια, όταν νεαρές εργαζόμενες μητέρες προσπαθούσαμε αφενός να αναθρέψουμε σωστά τα παιδιά μας και να στηρίξουμε τις οικογένειές μας, και αφετέρου να καταξιωθούμε επαγγελματικά, συμμετέχοντας παράλληλα στα κοινά εκείνη ήδη ως δημοτική σύμβουλος και εγώ ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 19ου Δ.Σχολείου Ζωγράφου. Όμως πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες μου με την εργατικότητά της, το δημιουργικό της πνεύμα και την αγάπη της για το Δήμο και κυρίως για τους Δημότες.
Φυσικά και όλη η ομάδα μας είναι δυναμική και εργατική και γι’ αυτό το λόγο υλοποιήσαμε το 95% του προγράμματός μας.
Πολλές φορές απογοητευτήκαμε γιατί η γραφειοκρατία είναι δύσκολο να νικηθεί, και οι ανατροπές περιμένουν στην γωνία, γεγονός που καθιστά ακόμη και τα αυτονόητα πράγματα δύσκολο να επιτευχθούν. Παρόλα ταύτα και παρόλη την αυτοδιοικητική απειρία των περισσοτέρων από εμάς, η σκληρή εργασία, η ισχυρή θέληση και η αγάπη για τον Δήμο μας οδήγησαν στην επιτυχία, πάντα με διαφάνεια και με την σημείωση ότι στις μέρες μας λάβαμε επιχορήγηση ίση με το 1/3 περίπου αυτών που είχαν ληφθεί στην τελευταία θητεία του κ. Καζάκου και αρκετά εκατομμύρια λιγότερα από αυτά που λήφθηκαν κατά την θητεία Καλλίρη.
Ως Δημοτική σύμβουλος εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ και βρέθηκα μαζί με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο μπροστά σε χρόνιες παθογένειες της εταιρείας που είχαν σωρρευθεί από της συστάσεώς της και δεν είχαν αντιμετωπισθεί. Παρότι άπειροι πολιτικά, με την εμπειρία όμως του ελεύθερου επαγγελματία και μαχητή της ζωής «κολυμπήσαμε στα βαθιά»!
Η Δημοτική επιχείρηση έχει την εκμετάλλευση κάποιων ακινήτων του Δήμου μεταξύ των οποίων το κυλικείο του Νεκροταφείου Ζωγράφου και τα ανοικτά και κλειστά παρκινγκ .
Ουσιαστικά θα έλεγα η Δημοτική επιχείρηση αναδιαρθρώθηκε αυτήν την πενταετία, με διαφάνεια και πολλή δουλειά και χαίρομαι που συμμετείχα ουσιαστικά σ’ αυτό.
Αντιμετωπίσαμε μισθωτές που όφειλαν μεγάλα ποσά προχωρώντας με δικαστικές διαδικασίες στην έξωσή τους από τα μίσθια ακίνητα και στην είσπραξη των από αυτούς οφειλομένων και αναδείξαμε παθογένειες για τις οποίες έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Ελεγκτικές και Δικαστικές αρχές.
Ξεκαθαρίστηκαν οφειλές μεταξύ Δήμου και επιχείρησης και τακτοποιήθηκαν εκκρεμότητες που ταλάνιζαν την επιχείρηση ως διάδοχο της ΔΕΑΔΗΖ.
Η εταιρεία μεταφέρθηκε σε νέα γραφεία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες με τους συναλλασσόμενους της Δημότες ή τρίτους.
Ανέλαβε η ίδια με υπαλλήλους της την λειτουργία του κυλικείου, το οποίο δεν μισθώθηκε σε τρίτον και αυτή την περίοδο παρουσίασε πρωτοφανή κέρδη. Επίσης έγιναν σημαντικές βελτιώσεις σε αυτό με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους Δημότες και μη που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του. Επίσης λειτουργεί και το πάρκιγκ του νεκροταφείου το οποίο για πρώτη φορά στην θητεία μας παρουσίασε σημαντικά μηνιαία κέρδη.
Ανακαινίσθηκαν και αναβαθμίστηκαν τα υπόγεια παρκινγκ της πλατείας Τερζάκη και Γεωργίου Ζωγράφου, στα οποία μειώθηκαν και τα μισθώματα. Έγιναν επισκευές και τοποθετήθηκε σύστημα ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου στα υπαίθρια παρκινγκ ώστε να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο η είσοδος και έξοδος από αυτά . Επίσης εισπράχθηκαν σημαντικές οφειλές μισθωτών.
Επισκευάστηκαν τα φωτοβολταϊκά συστήματα που βρίσκονται στο πάρκο Γουδή και στο κολυμβητήριο , τα οποία υπολειτουργούσαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά κέρδη από την ορθή λειτουργία τους.
Εξοφλήθηκαν υποχρεώσεις της εταιρείας και τοποθετήθηκε λογιστικό σύστημα το οποίο συνδέει τα πάρκιγκ και το Ταμείο της εταιρείας απ’ευθείας.
Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ φρόντισε για τον καθαρισμό και δενδροφύτευση του πάρκου στο «Ρυθμό», καθώς και τον καθαρισμό και συντήρηση του ίδιου του «Ρυθμού».
Είναι τόσα πολλά αυτά που έγιναν στην διάρκεια της θητείας μας και άλλα που ακόμη θα γίνουν, που σε ένα άρθρο δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν.
Έχουμε διάθεση για δουλειά και αυτό φάνηκε όχι μόνο στην Δημοτική επιχείρηση , αλλά και στο Δήμο και στο Νομικό πρόσωπο πολιτισμού Αθλητισμού.
Η απόκτηση του 100% της Βίλλας Ζωγράφου, η ανακαίνιση της και η χρήση της ως Ωδείο και χώρος πολιτισμού, η αγορά του κτηρίου που στεγαζόταν το θέατρο Ποταμίτη (ΡΕΟ), η ανακαίνηση και ανακατασκευή του κολυμβητηρίου και του γηπέδου μπάσκετ Αντώνης Φώτσης, των γηπέδων ποδοσφαίρου , η ανακαίνιση των σχολείων κυρίως με την κατασκευή καινούριων τουαλετών, η σύνδεση των περισσότερων σχολικών κτηρίων και ΚΑΠΗ με το φυσικό αέριο, το πρόγραμμα διακοπές στα σχολεία, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων, η αδειοδότηση και ανακατασκευή των παιδικών χαρών, η διαμόρφωση της πλατείας στην «Άνοιξη» και βέβαια οι πολύ αξιόλογες μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθώς και όλα τα άλλα έργα που έχουν γίνει σε αυτή την Δημαρχιακή θητεία των οποίων ουκ έστι αριθμός είναι αυτά που με γεμίζουν περηφάνια, χαρά και ικανοποίηση και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω, αν και οι δημότες μου το επιτρέψουν για μια ακόμη θητεία.