Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Χρήστος Παναγιωτόπουλος

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Παραιτήθηκε από πρόεδρος και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα το ιστορικό συνδικαλιστικό στέλεχος της πόλης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Κατέθεσε την παραίτησή του, που έγινε δεκτή από το Δ.Σ. του σωματείου, λόγω συνταξιοδότησης, την οποία αναμένει εντός διμήνου.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος έχει προϋπηρεσία 35 χρόνια ως εργαζόμενος στην Υπηρεσία καθαριότητας. Διετέλεσε 20 χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και έχει εκλεγεί κατ’ εξακολούθηση στη διοίκηση των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ.

Είναι μέλος της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης, μιας παράταξης που δεν «αναφέρεται» σε κόμματα εξουσίας και ο ίδιος προσωπικά νιώθει κοντά ιδεολογικά στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ωστόσο, επί θητείας του το σωματείο δεν ταυτίστηκε με κανένα κόμμα και ως συνδικάτο δεν «χαρίστηκε» σε κανέναν από τους τελευταίους δημάρχους της πόλης, που προέρχονταν από διαφορετική παράταξη ο καθένας: Νίκο Ρογκάκο (ΚΚΕ), Νίκο Χαρδαλιά (ΝΔ) και Γρηγόρη Κατωπόδη (ΣΥΡΙΖΑ).

Μια άλλη πτυχή της δράσης του σωματείου επί προεδρίας Χρήστου Παναγιωτόπουλου ήταν οι αναλύσεις και οι προβληματισμοί για κοινωνικά θέματα της πόλης.

Η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στο Δήμο Βύρωνα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της δράσης του σωματείου και του Χρήστου Παναγιωτόπουλου προσωπικά που παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο στη δημοτική αρχή Χαρδαλιά το 2008.

Σημαντικό ρόλο είχε και στην ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και των πολιτών σε ότι αφορά το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων επί δημοτικής αρχής Κατωπόδη.

Εξάλλου, επί των ημερών του, το σωματείο εργαζομένων παρουσίασε πολλές αναλυτικές εκθέσεις για τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών της πόλης.

Ακόμα και όταν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε παραιτηθεί για ένα μικρό διάστημα από την προεδρία του σωματείου, οι συνάδελφοί του, του ζητούσαν να μιλάει για λογαριασμό του σωματείου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πλέον, αυτό δεν θα είναι εφικτό εφόσον θα έχει συνταξιοδοτηθεί.

Το κενό που αφήνει θα είναι δύσκολο να αναπληρωθεί καθώς ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος συνδύαζε την κριτική προς τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις, την κατάθεση προτάσεων και τη διοργάνωση δυναμικών αγωνιστικών δράσεων.

Ακολουθούν οι επιστολές …

Προς το Σωματείο

Αγαπητοί συνάδελφοι-σσες
Μετά από 20 και πλέον χρόνια στο τιμόνι του σωματείου, εκλεγμένος με την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση ,σας καταθέτω την παραίτηση μου από τη θέση του Πρόεδρου και μέλους του Δ.Σ. λόγο συνταξιοδότησης μου.
Ευχαριστώ όλους και όλες για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.
Σας εύχομαι
Καλή συνέχεια, Καλή δύναμη. Υγεία, εργασία με δικαιώματα και ανεξάρτητους , ταξικούς αποτελεσματικούς αγώνες, για τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα και τον κλάδο μας.

Με εκτίμηση
Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα από το 1985
Βύρωνας 10 Φεβρουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Ο συνάδελφος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, κατέθεσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, για λόγους συνταξιοδότησης.
Το ΔΣ του Σωματείου μας, χαιρετίζει την πολύχρονη πορεία του συνάδελφου και την αγωνιστική του δράση.
Τον συνάδελφο Χρήστο, όλα αυτά τα χρόνια, τον χαρακτήρισε η συνεπής δράση για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η αταλάντευτη στάση του απέναντι στα αιτήματα του Σωματείου μας .
Του ευχόμαστε καλή συνταξιοδότηση με υγεία και εκπλήρωση των προσωπικών του στόχων αλλά και συνέχιση της δράσης του, μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας .
Το Δ.Σ

Βύρωνας 11-2-2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα

κ. Πρόεδρε
κ. Δήμαρχε
κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Σας ενημερώνω ότι σήμερα 10 Φεβρουαρίου μετά από 35 χρόνια εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και πάνω από 20 χρόνια στο τιμόνι του σωματείου, κατέθεσα την παραίτηση μου από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια με υγεία.
Καλή δύναμη για το καλό της πόλης μας, των συμπολιτών μας και των εργαζομένων στο Δήμο.
Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας