Ορκίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

 

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Νίκου Χαρδαλιά / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Ορκίστηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου, ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον επίσκοπο Ωρεων Φιλόθεο, ο Νικόλαος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την τελετή ακολούθησε ολιγόλεπτη συνομιλία της προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε χθες, Κυριακή, με απόφαση του πρωθυπουργού, σε υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το βιογραφικό του κ. Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στις 19 Ιουλίου 2019. Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Διατέλεσε δήμαρχος Βύρωνα για 3 τετραετίες (2003-2014), Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – ΣΠΑΥ (2003-2014), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (2006-2012), και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016). Είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Η ανακοίνωση Πέτσα

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικέςπλημμύρες και πυρκαγιές.

«Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορωνοϊό. Η Κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό».

Την ίδια ώρα, τονίζεται πως αναβαθμίζεται στη θέση του Γενικού ΓραμματέαΠολιτικήςΠροστασίας, ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Στρατηγός ε.α. και πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. ΒασίληςΠαπαγεωργίου, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή:  https://www.cnn.gr

 

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Νίκου Χαρδαλιά / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ