ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, ωθούμενη από στενά παραταξιακά και κομματικά συμφέροντα, ώστε να φανεί ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, είναι υπεύθυνη για την απόφαση του Δ.Σ. του Γυμναστηρίου της Near East να παραδώσει ο Μικρασιατικός Σύλλογος το χώρο που κρατούσε στο γυμναστήριο της Near East.
Ο εν λόγω χώρος στέγασης του Μικρασιατικού Συλλόγου στο γυμναστήριο της Near East, δηλαδή ένα δωμάτιο, είχε παραχωρηθεί από το προηγούμενο Δ.Σ. του γυμναστηρίου , προσωρινά!
Ας σημειωθεί ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος της πόλης μας είναι ex officio πρόεδρος του Δ.Σ. του γυμναστηρίου της Near East. Στο σημερινό Δ.Σ. τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του, εκτός του Δημάρχου, ορίσθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.
Σήμερα, στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και στο πλαίσιο του προγραμματισμού που κάνει εν όψει της νέας χρονιάς, η διεύθυνση του γυμναστηρίου ζητά το χώρο που της ανήκει για να στεγάσει τους νέους γυμναστές των προγραμμάτων οι οποίοι ελέω COVID-19 χρειάζονται ακριβώς περισσότερο χώρο ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα!
Γνωρίζουμε όλοι το γυμναστήριο της NearEast. Δυο δωμάτια όλα κι όλα!
Ο Μικρασιατικός Σύλλογος δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται ως επαίτης ελεημοσύνης οποιουδήποτε Διοικητικού Συμβουλίου.
Είναι σύλλογος, ιδιωτικός μεν, αλλά μεγάλος, με πάνω από 500 μέλη, που στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα μπορούσε να ενοικιάσει δικό του χώρο και με αξιοπρέπεια να μετακομίσει και να στεγαστεί εκεί. Αυτό δηλαδή που κάνουν οι άλλοι σύλλογοι, οι οποίοι δεν έτυχαν της εύνοιας της προηγούμενης διοίκησης.
Πολλώ δε μάλλον που ο Δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, κατέθεσε πρόταση – καταγεγραμμένη στα πρακτικά του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για να καλύψει ο Δήμος τα έξοδα ενοικίασης χώρου για ΟΛΟΥΣ τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της πόλης.
Εξ άλλου, αποτελεί πάγια δέσμευση του Δημάρχου για τη δημιουργία του Σπιτιού του Μικρασιάτη, με αγορά ενός χώρου που εκτός των άλλων (λαογραφικό μουσείο, χώρος εκδηλώσεων), εκτός της συμβολής στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, θα στεγάσει και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της πόλης. Ο δήμος βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση προσφυγικού οικήματος (τετρακατοικίας) το οποίο με την απαραίτητη ανακαίνιση θα είναι έτοιμο μέσα στο 2022.
Έτσι πιστεύουμε ότι θα στηριχθεί και θα αναδειχθεί η μικρασιατική κληρονομιά μας, η κληρονομιά που οι πρόγονοι παρέδωσαν σε εμάς και εμείς θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Κάθε άλλη ανακοίνωση, που έχει μόνο αντιπολιτευτικά παραταξιακά κίνητρα, εκτός από συκοφαντικά και υποβολιμαία, αδικεί την ίδια την Μικρασιατική ιδέα και σπέρνει ψευδείς ειδήσεις στην πόλη.
Υ.Γ. Για τις προθέσεις του Δημάρχου και ως απάντηση στους συκοφάντες, παραθέτουμε το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του γυμναστηρίου της 17ης Νοέμβρη.