Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου στο Βύρωνα

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Στόχος του Ανδρέα Λοβέρδου για τις ευρωεκλογές είναι οι «Δημοκράτες» να αναδειχθούν ως η πρώτη δύναμη μεταξύ των μικρότερων κομμάτων, προσφέροντας μια υπεύθυνη φωνή στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι οι Δημοκράτες δεν θα είναι «επαγγελματίες αρνητές», αλλά θα εξετάζουν τα ζητήματα με κοινή λογική και θα συμφωνούν ή θα διαφωνούν με επιχειρήματα: «Η αντιπολίτευση όµως δεν είναι προορισµένη να αρνείται άκριτα.Η αντιπολίτευση σκοπό έχει να προστατεύει τα συµφέροντα της πατρίδας και των πολιτών, συµφωνώντας στο σωστό, δηµιουργώντας έτσι κοινωνικές συναινέσεις, και διαφωνώντας στο λάθος µε επιχειρήµατα και αντιπρόταση».

Επισήμανε ότι «Οι ∆ηµοκράτες είναι πρώτα κόµµα πατριωτικό. ∆εν εκχωρούµε αυτόν τον όρο στους ακραίους και στους φασίστες» και ξεκαθάρισε ότι «Όσο η Τουρκία θα επικαλείται casus belli για την Ελλάδα, την οποιαδήποτε συζήτηση για την ευρωπαϊκή της προοπτική οφείλουµε να την αρνούµαστε χωρίς δεύτερη σκέψη».

Όσον αφορά την ελληνική πολιτική σκηνή, ο Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι οι Δημοκράτες «ήρθαν για να μείνουν» και να αποτελέσουν τη συνέχεια του δημοκρατικού κέντρου» που προσέφερε πολλά στην Ελλάδα από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι  «Ο αγώνας µας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι για µια Ενωση προσιτή, δίκαιη, αποτελεσµατική». Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο των Δημοκρατών στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τόνισε είναι «Ανθρωποι µε πολιτικότητα, αλλά όχι από κοµµατικούς σωλήνες, επιτυχηµένοι στην κοινωνία, ενωθήκαµε στο Κέντρο για να προσφέρουµε».

Εφόσον οι Δημοκράτες μπουν στην Ευρωβουλή, θα συμμετέχουν στην  ευρωομάδα Renew Europe, στην οποία ανήκει το κόμμα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και αποτελεί συνέχεια της «Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών»

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Ζήνα Κουτσελίνη στο STAR, ο  κ. Λοβέρδος ονομάτισε τα πέντε πρόσωπα με τα οποία ξεκίνησε τη δημιουργία του κόμματος «Δημοκράτες»: τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, τον Νότη Παρασκευόπουλο, τον Γιώργο Τσιλιάνο, τον Παναγιώτη Κόνσουλα και την Μαρία Μηλίνη.

Ο Βυρωνιώτης Παναγιώτης Κόνσουλας είναι ιδρυτικό μέλος των Δημοκρατών από τις 7 Φεβρουαρίου 2024. Μάλιστα εξελέγη πρώτος Γραμματέας των «Δημοκρατών» μετά από πρόταση του προέδρου Ανδρέα Λοβέρδου από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

O πρόεδρος των Δημοκρατών Ανδρέας Λοβέρδος ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του, τον γραμματέα του κόμματος, Παναγιώτη Κόνσουλα και τον αντιπρόεδρο, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Ράνια Ασαριωτάκη: Μία υποψήφια με πλούσιο βιογραφικό

H Ουρανία (Ράνια) Ασαριωτάκη–Μοστράτου είναι Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης, Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce, Deree, Alba).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βύρωνα. Κατάγεται από την Ιεράπετρα, Κρήτης. Παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Είναι απόφοιτος της Ισπανικής Φιλολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Μάρκετινγκ. Μιλάει τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιαπωνικά.

Εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης ως Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μεγάλο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό.

Συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή φόρα σχετικά με την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αssociation for the Advancement of Sustainability in Higher Education ως μέλος Δ.Σ, CSR Hellas, UN Global Compact Network ως αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ). Πιστοποιήθηκε στο Sustainability Management και στο High Impact Leadership από το Institute for Sustainability Leadership, University of Cambridge.

Εβελίνα Κίσσα: Από την Αυτοδιοίκηση στο Γραφείο Τύπου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει εντάξει στους στενούς του συνεργάτες στους «Δημοκράτες» και συγκεκριμένα στο γραφείο τύπου του κόμματος του, την Βυρωνιώτισσα, με καταγωγή από τα Τρίκαλα,
Εβελίνα Κίσσα.

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία μιας και η Εβελίνα Κίσσα, εκτός από Διαιτολόγος /Διατροφολόγος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, είναι απόφοιτος του Media Lab του Ant1, όπου αρκετές φορές την είδαμε ως ρεπόρτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ στις τελευταίες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν υπεύθυνη του γραφείου τύπου του υποψηφίου δημάρχου Βύρωνα Βασίλη Δεμπόνου, με τον συνδυασμό «Έξυπνος Βύρωνας».

Πέρα από την δράση της στο πεδίο της επικοινωνίας και της πολιτικής, η κυρία Κίσσα είναι διατροφολόγος, Pilates Instructor και ιδιοκτήτρια του Kareas Gym. Mε το δυναμικό της προφίλ και την
εμπειρία της στα social media, αναμένεται να συμβάλλει στην προβολή των θέσεων και των ιδεώντου κόμματος σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Το ψηφοδέλτιο των «Δημοκρατών» περιλαμβάνει ανθρώπους της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καθημερινότητας. Αντίθετα με ό,τι ισχύει σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, ο πρόεδρος του κόμματος δεν συγκεντρώνει όλες τις ψήφους των συνυποψήφιων του, αλλά εκλέγεται και αυτός με σταυρό.

1 Ανδρέας Λοβέρδος – Πρόεδρος κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Δικηγόρος, πρώην Υπουργός, 2Απόστολος Αβδελάς – Δημοσιογράφος, 3Χαράλαμπος Αηδονόπουλος – Χειρουργός-Ουρολόγος, Διδάκτωρ ΑΠΘ, 4Μανώλης Αναγνωστάκης – Δημοσιογράφος, Σχολιαστής, 5●Απόστολος Ανθόπουλος – Ιατρός, Επικουρικός Επιμελητής, 6Ουρανία Ασαριωτάκη – Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης, 7Ειρήνη Βλασακάκη – Μεταφράστρια, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, 8Απόστολος Βλάχος – Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας, 9Ιωάννης Βουρνάς – Πολιτικός Μηχανικός, 10Γιάννης Βούρος, ηθοποιός, 11Ελένη Γεωργουλοπούλου, Προϊσταμένη του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, 12Χρήστος Γκιλίτσης,  Ιατρός Καρδιολόγος, 13Κωνσταντίνος Δαμάσκος,  Αναπληρωτή Δημάρχος Αχαρνών, 14Αιμιλία Κακαβάνη, στέλεχος διοίκησης επιχειρήσεων,  15Άννυ Καλογιάννη, στέλεχος διοίκησης ξενοδοχειακής επιχείρησης, 16Νίκος Κανελλάκης, Πολιτικός Μηχανικός, 17Λένα (Ελένη) Κάραλη, Αρχιτέκτων, 18Χρηστίνα Κελεσίδου, ελεύθερος επαγγελματίας 19Ιωάννα Κώστα, στέλεχος πωλήσεων, 20Γεωργία Λαμπράκη, Οικονομική αναλύτρια, 21Ελένη Μαθιοπούλου, εκπαιδευτικός, πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, 22Βασιλική Μανωλάκη, Πολιτικός επιστήμων – Διεθνολόγος,, 23Μαρία Μηλίνη, Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας Α.Λοβέρδου, 24Λυδία Μουζάκα -Ιωαννίδου, Χειρουργός-Γυναικολόγος- Mαστολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, 25 Στυλιανός Μουζακίτης, Δημόσιος Υπάλληλος, 26Ανδρέας Μπαζαίος, Ιατρός Γυναικολόγος,  27Μερόπη Μπουκουβάλα, Ιατρός Αναισθησιολόγος ιπτάμενος, 28Δημήτριος Μπούσγας, Ιατρός ορθοπεδικός χειρούργος, 29Αντώνιος Νέστορας, αρχισυντάκτης του Future Europe Journal, Αναπληρωτής Διευθυντής του European Liberal Forum (ELF), 30Θεοδώρα-Βιργινία (Ράνια) Ντάλλη, Δικηγόρος, 31Βασιλική Ξεπαπαδάκη Παπαδημητρίου, Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, 32Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Αντιπρόεδρος κόμματος «Δημοκράτες», Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Maitre de Conférences στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της La Rochelle (Γαλλία), 33Σοφία Παπαϊωάννου, οικιακά, 34Ειρήνη Πασχαλέρη, ελεύθερος επαγγελματίας, 35Παντελής Περιβολάρης, Δημοσιογράφος, 36Ιωάννα Πετούση, Οδοντιατρός,  37Μάριος (Μαριαντώνης) Πολίτης, ελεύθερος επαγγελματίας, 38Παναγιώτης Σαραντέας, υποψήφιος Διδάκτορας και Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών με αντικείμενο την Ηθική της Τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, 39Βασίλης Σίμος, Πολιτικός Εκπρόσωπος κόμματος «Δημοκράτες», Πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών, 40Ιωάννα Σπανομάρκου, παραγωγός, οικονομολόγος κι επιχειρηματίας, 41Σίμος Φιοράντης, Συνταξιούχος 42Βασίλειος Χατζηιακώβου, εκδότης.