Ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος στην «Ε»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

«Το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός που να αφορά εξίσου καλλιτέχνες και πολίτες»

«Για πρώτη φορά, έχουμε δύο αθλητικούς χώρους (Γρ. Λαμπράκης και το κλειστό της Ωρίωνος) με επίσημες άδειες λειτουργίας  και τέλεσης αγώνων».

 

«Έχω ως πολιτικός βασική μου αρχή,  όχι μόνο να οραματίζομαι το μέλλον της περιοχής μου, αλλά και να υλοποιώ έργα με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας» μας είπε ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου. Αφορμή ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στην «Επικοινωνία» όπου και άνοιξε τα χαρτιά του, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης για τα σχέδια και το όραμα  του  ΝΠΔΔ και της δημοτικής αρχής ειδικότερα στον ευαίσθητο τομέα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

 

Υπηρετείτε τον πολιτιστικό και αθλητικό οργανισμό του Δήμου Ζωγράφου ποιοι είναι οι στόχοι σας;

 

Ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε από τις αρχές του 2020, με αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες, έθεσα στον εαυτό μου σαν προσωπικό στοίχημα να στηρίξω έμπρακτα και να αναδείξω τις αξίες του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Αυτό συνέβη μέσα από μια διαρκή  προσπάθεια, τόσο μέσα από πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου, όσο και μέσα από την συνεχή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας με έργα υποδομής και αδειοδότησης που δεν σταμάτησαν λόγω covid-19 αντίθετα ενισχύθηκαν. Για πρώτη φορά πανελλαδικά κάναμε χρήση στον Δήμο μας του πρωτοποριακού συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής για την είσοδο στα αθλητικά κέντρα.

Επίσης, φροντίσαμε να δώσουμε στους πολίτες  όλες τις δυνατότητες  ώστε από την ασφάλεια  του σπιτιού τους να έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις που θα μας διατηρήσουν  δημιουργικούς  και αισιόδοξους, στις συνθήκες της πανδημίας.

 

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δήμου Ζωγράφου στέφθηκε με επιτυχία με ποιοτικές εκδηλώσεις,  στις οποίες ανταποκρίθηκαν με τα παρουσία τους οι δημότες. Τι προγραμματίζετε για την επόμενη χρονιά;

 

Η μελλοντική επιδίωξη και επιθυμία είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν. Ταυτόχρονα να αποτελέσει μια σύγχρονη κοινωνική διαδικασία επικοινωνίας, που μετατρέπει την ατομική εμπειρία σε κοινή και οδηγεί όλους τους πολίτες σε δημιουργική δραστηριότητα αναδεικνύοντας τις αξίες της τέχνης και του πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι φέτος υλοποιήθηκε ήδη μια καινούργια εμβόλιμη ενότητα που αφορούσε τους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες με τη διήμερη καλλιτεχνική ενότητα Youth Unit. 

 

Έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα που παραδώσατε στους δημότες το ανακατασκευασμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδί. Όπως είχατε πει ήταν ένα «στοίχημα». Σε σχέση με τις υπόλοιπες υπάρχουσες αθλητικές δομές- συγκροτήματα, ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;

 

Μέσα από μια διαρκή ετήσια προσπάθεια συνεχίστηκε η  αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας με έργα υποδομής και αδειοδότησης. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι σε μόνιμη βάση έχουμε τις πέντε υπάρχουσες αθλητικές δομές- συγκροτήματα, (πισίνα, γήπεδα στίβου , ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ  και τένις) σε πλήρη ετοιμότητα, όπου λαμβάνει χώρα τόσο ο μαζικός  όσο ο ερασιτεχνικός και ο επαγγελματικός αθλητισμός  από τα τοπικά σωματεία μας.

Στο σημείο αυτό να  σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στο κομμάτι των υποδομών οι οποίες είναι  τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδιασμού. Ειδικότερα επισημαίνουμε:

Ολοκληρώθηκε  η ανακατασκευή με σύγχρονες προδιαγραφές των  γηπέδων μπάσκετ, τένις και βόλεϊ του αθλητικού κέντρου Σ. Πέτρουλας που ήταν ανενεργό για χρόνια. Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ατελέσφορα από την προηγούμενη διοίκηση και ολοκληρώθηκε από την σημερινή, αφού επικαιροποιήθηκε και βελτιώθηκε.

Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Ωρίωνος έγινε εκ βάθρων η αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού με τεχνολογία LED αυξάνοντας παράλληλα  το επίπεδο ασφαλείας του χώρου.

Στο Δημοτικό Στάδιο Γρ. Λαμπράκης, πραγματοποιήθηκε πρωτοφανής σειρά συντηρήσεων και  παρεμβάσεων που είχαν να γίνουν αρκετά χρόνια! Αναλυτικά: πλήρης ανακαίνιση των αποδυτηρίων, ανανέωση των καθισμάτων στο τμήμα των επισήμων, απομάκρυνση  των φθαρμένων πλαστικών καθισμάτων με καινούργια νέου τύπου, απολύμανση και βάψιμο  της κερκίδας, τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων. Επίσης τον  Νοέμβριο θα τοποθετηθεί  νέο ταρτάν στίβου.

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή  ανοικτού γηπέδου μπάσκετ στην οδό Αστερίου. Η κατασκευή του, μετά από πρωτόγνωρες για τον Δήμο μας ενέργειες του ΝΠ δεν στοίχισε  ούτε ένα ευρώ! Εξασφαλίσαμε το  γήπεδο υψηλών προδιαγραφών για τους δημότες μας από την προσφορά της εταιρείας MILKO της ΔΕΛΤΑ.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί το γεγονός ότι το Ιλίσιο κολυμβητήριο παρέμεινε ανοιχτό κατά τη διάρκεια της καραντίνας  και εξυπηρέτησε, τόσο τους συνδημότες για θεραπευτική άσκηση, όσο και τις επαγγελματικές ομάδες που είχαν προετοιμασία για αγώνες. Επίσης, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, επαναλειτούργησε η μικρή πισίνα  εκμάθησης κολύμβησης.

Στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδί, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του συνθετικού υβριδικού χλοοτάπητα η τοποθέτηση νέων πυλώνων φωτισμού και συστήματος ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, αγοράστηκε νέο αποστραγγιστικό γηπέδου, καθώς   πάγκοι, τέρματα και τοποθετήθηκε  νέος περιμετρικώς φράχτης.

Συντελέστηκε επίσης ένα ιστορικής σημασίας γεγονός για τα αθλητικά μας δρώμενα. Για πρώτη φορά έχουμε στον Δήμο  δύο αθλητικούς χώρους ( Γρ. Λαμπράκης και του κλειστό της Ωρίωνος) με επίσημες άδειες λειτουργίας  και τέλεσης αγώνων. Εννοείται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η αδειοδότηση των υπόλοιπων αθλητικών χώρων μας.

 

Τι νέο περιμένουμε στα επιμορφωτικά εργαστήρια και προγράμματα, που αφορούν τη διδακτική περίοδο 2021-2022;

 

Το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του  έχει μακρά παράδοση στα εργαστήρια, κάποια από τα οποία διαφοροποιούνται κάθε φορά ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες αυτών που συμμετέχουν. Φέτος θα λειτουργούν τα εξής τμήματα: Ζωγραφικής, Θεάτρου, Θεατρικού Παιχνιδιού, Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Χειροποίητου Κοσμήματος Κοπτικής-Ραπτικής. Παράλληλα διοργανώνουμε και υλοποιούμε εκδηλώσεις που προκύπτουν μέσα από τα εργαστήρια μας, με  μεγάλη συμμετοχή των συνδημοτών μας.

 

Τι σας κάνει να νιώθετε περήφανος σε σχέση με τις δραστηριότητες σας ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ;

 

Ότι μπορώ να διαδραματίσω ενεργό ρόλο στην πόλη μας στον πολιτισμό και στον αθλητισμό αλλά και να ενισχύσω από την θέση μου στο βαθμό που μου αναλογεί την ψυχική μας ανθεκτικότητα και τη δύναμη που θα μας βοηθήσει και θα μας εμπνεύσει όλους.