Ο Γιάννης Μπαλάφας μίλησε για τις πρόωρες εκλογές και για το φλέγον περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Print Friendly, PDF & Email

5.05.2020

O Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (στους δημοσιογράφους και Α. Παπαδόπουλο και Θ. Φουσκίδη), τόνισε, μεταξύ άλλων:

Σε σχέση με τη φημολογία για πρόωρες εκλογές:
«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, τώρα που πάμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων για την πανδημία. Σε αυτές τις συνθήκες, η φημολογία για πρόωρες εκλογές με ευθύνη της κυβέρνησης αυξάνουν το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει στην αγορά και στην κοινωνία. Δεδομένου ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού, αυτός έχει και την πλήρη ευθύνη για να το ξεκαθαρίσει.»

Για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο:
«Το νομοσχέδιο αποτελεί πρόκληση και μπορεί να χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο. Αυτό το νομοσχέδιο καταστρέφει με κατεπείγουσες διαδικασίες κάθε θετική και προστατευτική για το περιβάλλον νομοθεσία του παρελθόντος. Αναρωτιόμαστε για τον εσπευσμένο χαρακτήρα της διαδικασίας, δεδομένου και των συνθηκών. Αποδεικνύεται ότι και στο ζήτημα του περιβάλλοντος η κυβέρνηση λειτουργεί με τη λογική της κρίσης ως ευκαιρίας.

Ενδεικτικά: καταργεί την προστασία των προστατευόμενων περιοχών επιτρέποντας ποικίλες επιχειρηματίες δραστηριότητες σε αυτές. Επιτρέπει σε ιδιώτες την υλοποίηση περιβαλλοντικών ελέγχων. Καταργεί αυθαίρετα επιτυχημένους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων (Ιόνια Νησιά). Ιδιωτικοποιεί τον κερδοφόρο ΑΔΜΗΕ. Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής καθορίζει μισθούς πάνω από 8.000 σε golden boys, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.»