Ο Γιάννης Μπαλάφας μιλάει για το δεύτερο lockdown και τις συνέπειες αυτού στην κοινωνία

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Σημεία συνέντευξης του Γιάννη Μπαλάφα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 (στο δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη).

Για τα προβλήματα στην τηλε-εκπαίδευση

Υπάρχει μια εύλογη αγανάκτηση στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. Αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μέρες είναι άλλο ένα φιάσκο της κυβέρνησης. Υπήρχε το χρονικό περιθώριο μηνών για να γίνει σωστή προετοιμασία και να αναζητηθούν συμπληρωματικές λύσεις.

Επιπλέον, υπάρχει ένα ζήτημα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την εταιρία Cisco. Ως αντιπολίτευση ζητάμε να δοθεί στη δημοσιότητα. Γιατί την κρύβουν;
Για την κρισιμότητα της πανδημίας

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας πολλών λαθών στη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεων στην οικονομία. Σειρά παραλείψεων που οδήγησαν στο δεύτερο lockdown οφείλονται στην εγκληματική αμεριμνησία της κυβέρνησης και στην έλλειψη σχεδιασμού. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται τον αιφνιδιασμό, όταν εδώ και μήνες πολλοί επιστήμονες μιλούσαν για αύξηση κρουσμάτων και νέα έξαρση.

Σήμερα οι κλίνες ΜΕΘ έχουν φτάσει στο όριό τους και ο αριθμός θανάτων αυξάνεται. Η βασική έγνοια μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας. Γι’ αυτό καταθέσαμε μια υπεύθυνη δέσμη προτάσεων για έκτακτο σχέδιο εξάμηνης διάρκειας, για Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, για πάγωμα όλων των νόμων που διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή, για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Εντοπίσαμε προβλήματα, κάνοντας ουσιαστική κριτική και όχι στείρα αντιπολίτευση. Για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης.