Ο Δήμος Βύρωνα ζητά την κάλυψη 64 θέσεων

0Shares

Ο Δήμος Βύρωνα ζητά την κάλυψη 64 θέσεων με μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα 

 

 

Ο Δήμος Βύρωνα ζητά την κάλυψη 64 θέσεων με μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας για το 2020, ο Δήμος Βύρωνα υπέβαλε αίτημα για την κάλυψη 64 θέσεων με μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι θέσεις που ζήτησε ο Δήμος να καλυφθούν , μέσω της Κινητικότητας, διακρίνονται ανά εκπαιδευτική κατηγορία σε: ΠΕ 16, ΤΕ 12, ΔΕ 26, ΥΕ 10 και πρόκειται να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες σε κρίσιμους τομείς, όπως:

Επιστημονικό προσωπικό για τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες,
• Μηχανικοί/τεχνικοί για στελέχωση Υπηρεσίας Δόμησης,
• Στελέχη για την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας,
• Καθηγητές κολύμβησης και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κολυμβητήριο
• Εργατοτεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων για τεχνική υπηρεσία και πράσινο,
• Φύλακες και οδηγοί,
• Εργάτες για το κοιμητήριο

Ο Δήμος Βύρωνα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που δίνεται από την Κυβέρνηση για τη στελέχωσή του, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών και στις ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες. Παραμένει ωστόσο επίκαιρο το αίτημα για γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς η ανακύκλωση των ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας του Δήμου.

Οι 12.500 χιλιάδες προσλήψεις που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, για όλο το Δημόσιο Τομέα, μεταφράζονται σε μόλις 4 υπαλλήλους για τον Δήμο Βύρωνα (θέσεις που εγκρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια), όταν την ίδια στιγμή έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι. Η αναλογία αυτή απέχει κατά πολύ από τη διακηρυγμένη και από το 2018 κατακτημένη αναλογία του 1:1 (για κάθε μια αποχώρηση, μία πρόσληψη).

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε σχετικά: «Υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση στις δημοτικές υπηρεσίες. Οι κενές οργανικές θέσεις στο Δήμο Βύρωνα φτάνουν τις 319. Οι Δήμοι χρειάζονται μεγάλης έκτασης, άμεση ενίσχυση σε καταρτισμένο προσωπικό για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και της εποχής. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αποδείχθηκε και με την πανδημία του covid-19, είναι άμεσος και αποδοτικός, λόγω εγγύτητας στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Για να μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον σκοπό χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από την Πολιτεία. Όπως έχουμε αποδείξει, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά».