Ο Δήμος Βύρωνα και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή συγκεντρώνουν ρούχα για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Βύρωνα και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή συγκεντρώνουν ρούχα για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έως τις 5 Δεκεμβρίου 2020

 

Είδη ρουχισμού για τους χιλιάδες πρόσφυγες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συγκεντρώνει έως τις 5 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Βύρωνα και το παράρτημα Καρέα-Βύρωνα της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, συμμετέχοντας στη σχετική καμπάνια αλληλεγγύης.

Σημεία συγκέντρωσης:

• Αρμενική Λέσχη Καρέα (28ης Οκτωβρίου 19)
Τετάρτη & Σάββατο 10:00 – 13:00

• Δημαρχείο Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44)
Καθημερινά 7:00 – 14:00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) τηλ.: 213 2008600

• Κοινωνικό παντοπωλείο Βύρωνα, (Ιθώμης 6, αγορά Βύρωνα)
Καθημερινά 9:00 – 15:00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) τηλ.: 210 7653054

Παρακαλούμε τα ρούχα να είναι σε καλή κατάσταση!

 

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι περιοχή στον Νότιο Καύκασο, που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών του Κάτω Καραμπάχ και της Zangezur και καλύπτει τη νοτιοανατολική σειρά του Μικρότερου Καυκάσου. Η περιοχή είναι κυρίως ορεινή και δασώδης και ταυτίζεται με τα διοικητικά όρια της πρώην αυτόνομης περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που περιλαμβάνει έκταση 4.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Έχει ψηλές κορυφογραμμές κατά μήκος του βόρειου άκρου και κατά μήκος της Δύσης και του ορεινού νότου. Ωστόσο η εδαφική και εθνική σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πηγάζει από στις αρχές του 20ου αιώνα.
Σήμερα, η Δημοκρατία του Αρτσάχ είναι ένα  ανεξάρτητο κράτος. Έχει στενές σχέσεις με τη Δημοκρατία της Αρμενίας και χρησιμοποιεί το ίδιο νόμισμα, το δράμι. Οι αρμενικές κυβερνήσεις έχουν επανειλημμένα δεχθεί διεθνείς πιέσεις για να μην ενωθούν τα δύο κράτη, λόγω των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ. Ο πόλεμος των 45 ημερών γονάτισε τον λαό του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι επιθέσεις από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν έλαβαν χώρα με πολύ βαρύ πυροβολικό, με χρήση απαγορευμένων όπλων, με εναέριες επιθέσεις και με drones.  Η εικόνα που άφησε πίσω του ο πόλεμος  είναι αποκαρδιωτική εφόσον σύμφωνα με τον Πούτιν περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών στον Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τις 8.000, μετά την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε στις 9 Νοεμβρίου. Επομένως η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια είναι μεγάλη εφόσον τα σπίτια τους καταστράφηκαν.