Ο Δήμος Βύρωνα απάντησε στις καταγγελίες περί εμβολιασμού για covid 19, εκτός σειράς.

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

 

Η ιστοσελίδα «Πολίτες του Βύρωνα» κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος Βύρωνα ‘Ακης Κατωπόδης και δύο αντιδήμαρχοι εμβολιάστηκαν για Covid-19, στις 16 Φεβρουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, εκτός κανονικής σειράς.

Ακολούθησε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 24/2, όπου ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Μαυρόπουλος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης – ΡΕΚ. έθεσε το ερώτημα εάν εμβολιάστηκαν άτομα, την ημέρα εκείνη στο κέντρο υγείας, και πως ειδοποιήθηκαν αφού επισήμως οι εμβολιασμοί  είχαν αναβληθεί.

O κ. Μαυρόπουλος ήρθε σε αντιπαράθεση όχι μόνο με τη δημοτική αρχή αλλά και με τον κ. Χρήστο Γώγο, επικεφαλής της Νέας Εποχής Βύρωνα, τον οποίο κατηγόρησε ότι την ίδια μέρα (16/2), με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καλούσε τους φίλους του, να πάνε να εμβολιαστούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας.

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι η ανάρτησή του για την προώθηση του εμβολιασμού είχε ως σκοπό να μην πεταχθούν τα εμβόλια που είχαν αποψυχθεί.  Αρνήθηκε ωστόσο οποιαδήποτε ανάμειξη ή ευθύνη όσον αφορά τον εμβολιασμό του δημάρχου και των αντιδημάρχων.

 

Με  ανακοίνωση που εξέδωσε η  Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση στις 8 Μαρτίου, ζήτησε την παραίτηση του δήμαρχου Βύρωνα, των δύο αντιδήμαρχων κ.κ. Καραγιάννη και Αγγέλη αλλά και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Γώγου.

 

Ο Δήμος Βύρωνα απάντησε με ανακοίνωση στις 7 Μαρτίου, στις καταγγελίες: 

 Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ανεστάλησαν με απόφαση του Υπουργείου Υγείας οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί της ημέρας. Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα (ΚΥ), έχοντας το απαραίτητο διαθέσιμο προσωπικό και την υποχρέωση να χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δόσεις εμβολίων, πραγματοποίησε εμβολιασμούς βάσει των οδηγιών και των υπαρχόντων πρωτοκόλλων από τις αρμόδιες αρχές. Όσοι προσήλθαν, έχοντας ραντεβού, εμβολιάστηκαν. Για την αξιοποίηση των αδιάθετων εμβολίων, εμβολιάστηκαν άτομα με υποκείμενα νοσήματα με τη σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων ιατρών για τον εμβολιασμό την ημέρα εκείνη.

Ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι, όπως και άλλοι πολίτες του Βύρωνα που προσήλθαν στο ΚΥ, κατόπιν σύστασης των γιατρών τους, εμβολιάστηκαν αφού ελήφθη υπόψιν το ιατρικό ιστορικό τους το οποίο και δικαιολογούσε τον εμβολιασμό.

Ουδεμία παρατυπία και εξωθεσμική παρέμβαση υπήρξε στο πρόγραμμα εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Βύρωνα. Οι καταγγελίες περί του αντιθέτου είναι κακόβουλες και αποσκοπούν στο να αντισταθμίσουν, επικοινωνιακά, το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη από τον εμβολιασμό, εκτός σειράς, πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και συγγενών τους.