Νίκος Χαρδαλιάς: Το παρασκήνιο της απόφασης για το «χρίσμα» στην Περιφέρεια Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Πλούσιο ήταν το παρασκήνιο της επιλογής του Νίκου Χαρδαλιά ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής μετά την «κόκκινη κάρτα» του Μεγάρου Μαξίμου στον Γιώργο Πατούλη για το ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο την ώρα της μεγάλης μάχης με τις πυρκαγιές.

Μόλις κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με τον Γιώργο Πατούλη να χορεύει σε εκδήλωση στο Ζάππειο από την Συγγρού εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους. Μάλιστα άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την στήριξη Πατούλη στις περιφερειακές εκλογές.

Ο Γιώργος Πατούλης με ανακοίνωση του ζήτησε συγγνώμη και μίλησε για «μία κακιά στιγμή». Ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και αμέσως ξεκίνησε τις επαφές για να βρει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής της ΝΔ. Το πρώτο όνομα που προτάθηκε ήταν του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, που είχε συναντήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο η υποψηφιότητα του δεν… περπάτησε.

Το δεύτερο όνομα που ήταν στο τραπέζι ήταν εκείνο του υφυπουργού Άμυνας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο και έλαβε το «γαλάζιο» χρίσμα. Η επιλογή κρίθηκε σωστή καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα και γνωρίζει καλά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την Τρίτη αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποφεύχθηκε η οριστική ρήξη

Μετά την ανακοίνωση για τον Νίκο Χαρδαλιά όλοι ανέμεναν την επόμενη κίνηση του Γιώργου Πατούλη και αν θα επέλεγε να κατέβει στις εκλογές ως «αντάρτης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης έστειλε μήνυμα στον Γιώργο Πατούλη: «Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική». «Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος και βέβαια οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα υπό τον Νίκο Χαρδαλιά».

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η απάντηση του Γιώργου Πατούλη, που ανέφερε ότι θα στηρίξει την επιλογή Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής. «Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πατούλης.

Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη σε Πατούλη και Νίκα

Από την Μυτιλήνη και την παρουσίαση της υποψηφιότητας του πρώην αρχηγού ΓΕΣ , πρώην υφυπουργού Άμυνας και υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους δύο περιφερειάρχες που έμειναν χωρίς χρίσμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε- χωρίς να τους κατονομάσει- τους περιφερειάρχες Αττικής, Γιώργο Πατούλη και Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα γιατί «αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια» την κομματική επιλογή να μην στηριχθούν σε αυτές τις εκλογές.

«Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή:  enikos.gr