Νεκρός 24 χρονος κυπριακής καταγωγής στο κολυμβητήριο Ιλισίων

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή το μεσημέρι (7 Ιανουαρίου) στο  Ιλίσιο κολυμβητήριο. Πρόκειται για έναν 24χρονο κυπριακής καταγωγής,  χρήστη της πισίνας,  ο οποίος άφησε τη τελευταία του πνοή  παρά τις  προσπάθειες τόσο του  προσωπικού του κολυμβητήριου όσο και του ΕΚΑΒ που  έφτασε έγκαιρα.

Το τραγικό γεγονός έχει ως εξής: Ο  νεαρός άνδρας βρισκόταν δίπλα στο βατήρα και καταδύθηκε μέσα στο νερό. Ένα χρήστης της πισίνας είδε ότι άργησε να αναδυθεί και πίστεψε ότι έκανε άπνοια κάτι που αντιβαίνει τους κανόνες του κολυμβητηρίου. Την ίδια στιγμή τον αντιλήφθηκε και ο ναυαγοσώστης και αμέσως τον ανέσυρε από το νερό. Οι δύο ναυαγοσώστες που βρίσκονταν εκείνη την  ώρα στο κολυμβητήριο του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σύμφωνα με το πρωτόκολλο  Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) ενώ έγινε προσπάθεια χρήσης απινιδωτή, δυστυχώς χωρίς να ανανήψει ο νεαρός άνδρας . Λίγα λεπτά μετά από το συμβάν έφτασε ύστερα από κλήση μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ αλλά και ασθενοφόρο, που αξίζει να σημειώσουμε οι διασώστες έφτασαν παρά το ότι είχε τελειώσει η βάρδια τους. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ έκανε όλες τις τεχνικές ανάνηψης όμως ο οργανισμός του 24χρονου άνδρα δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια  μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.  Για τα αίτια του θανάτου αναμένεται η διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, ο πρόεδρος του Γιώργος Γιαννακόπουλος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του άτυχου άνδρα για την αδόκητη απώλεια του. Επίσης  το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και  Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, ανακοίνωσε  ότι, το Σάββατο 8 Ιανουαρίου το κολυμβητήριο θα  παραμείνει  κλειστό σε ένδειξη πένθους.