Νεαρός κινδύνεψε να χάσει την ζωή από δάγκωμα κόμπρας

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Απίστευτο περιστατικό στου Ζωγράφου: Νεαρός κινδύνεψε να χάσει την ζωή από δάγκωμα κόμπρας

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 18 Μαρτίου, σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου όταν ένας 30χρονος άντρας στην προσπάθειά του να ταΐσει την κόμπρα που είχε σπίτι του τον δάγκωσε στο χέρι καθώς το μπέρδεψε με την τροφή του.

Ο νεαρός φέρεται να είναι λάτρης των ερπετών και φιλοξενούσε στο σπίτι του μεγάλο αριθμό φιδιών κάποια εκ των οποίων δηλητηριώδη και αρκετά επικίνδυνα.

Ο 30χρονος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκριναν σκόπιμη την διασωλήνωσή του και λίγο αργότερα την εισαγωγή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Το αντίδοτο για το δηλητήριο της ινδικής κόμπρας που τον τσίμπησε ήρθε στη χώρα μας με ιδιωτική πτήση από την Κύπρο καθώς

στην Ελλάδα δεν υπάρχει τράπεζα αντιδότων.

Το σπάνιο είδος κόμπρας που δάγκωσε τον 30χρονο ονομάζεται «Naja Kaouthia» και την συναντάμε κυρίως στην Ινδία, την Κίνα, την Καμπότζη και το Βιετνάμ. Κατά πληροφορίες ο άτυχος άντρας είχε μεγάλη εμπειρία και γνώσεις. Φιλοξενούσε τα ερπετά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο διαμέρισμα του τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον ίδιο αλλά και για την ποιότητα διαβίωσης των ερπετών.

Ο ίδιος παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης ωστόσο η κατάστασή του παραμένει ακόμη σοβαρή.