Νέα παράταξη με επικεφαλής την Τίνα Καφατσάκη

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Το Κίνημα Πολιτών συμμετέχει στη Δημοτική Ενότητα Ζωγράφου

Μετά από έντονες ζυμώσεις που κράτησαν όλο το προηγούμενο έτος 2022, μια ομάδα πολιτών από όλες τις πολιτικές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, απαρτιζόμενη από δύο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και κινημάτων και πολίτες, συνένωσαν τις δυνάμεις
τους στις αρχές του 2023 και δημιούργησαν την δημοτική ομάδα «Κίνημα Πολιτών», με βάση ένα πρόγραμμα θέσεων που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από όλα τα ιδρυτικά μέλη.
Παράλληλα έγινε και εκλογή πενταμελούς προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της ομάδας.
Η νεοιδρυθείσα ομάδα ήρθε σε επαφή με την Δημοτική Παράταξη του «ΜΑΖΙ» και μετά από ζυμώσεις και διάλογο, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν από κοινού στη δημιουργία μιας νέας Δημοτικής Παράταξης, με ενιαίο Πρόγραμμα θέσεων και επικεφαλής την πρώην δήμαρχο κ. Τίνα Καφατσάκη.
Στη συνέχεια και μετά από νέες επαφές και διεξοδικό διάλογο, στο πιο πάνω σχήμα προχώρησαν και εκπρόσωποι των Οικολόγων – Πράσινων,αφου προσέθεσαν πάρα πολλές νέες θέσεις στο κοινό πρόγραμμα, για τα ζητήματα της Οικολογίας.

Μετά τα παραπάνω, την Κυριακή 09/04/2023, παρουσία πλήθους κόσμου, στον ιστορικό χώρο της Βίλας Ζωγράφου, έγινε σε πανηγυρικό τόνο η αναγγελία της δημιουργίας της νέας δημοτικής παράταξης με τίτλο «Δημοτική Ενότητα Ζωγράφου», φυσικά με επικεφαλής την λίαν έμπειρη και δοκιμασμένη αυτοδιοικητικό, κ. Τίνα Καφατσάκη και συγχρόνως ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι 61 από σύνολο 88, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναπτύχθηκαν παράλληλα και οι βασικές θέσεις του προγράμματος για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2023.
Η νέα αυτή Δημοτική Παράταξη, η «Δημοτική Ενότητα», είναι ανοιχτή σε συνεργασία και στην είσοδο και άλλων εκπροσώπων Κινημάτων και Δημοτικών παρατάξεων αλλά και απλών πολιτών.
Ένα σοβαρό βήμα για την αλλαγή στη δημοτική μας αρχή και την εκλογή μιας νέας διοίκησης συνεργασίας, με όραμα και κοινωνικές ευαισθησίες, έγινε με μεγάλη επιτυχία!!
Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο αυτό δημοτικό σχήμα, που περιλαμβάνει σπουδαίους υποψήφιους από όλο το δημοκρατικό τόξο και έχει επικεφαλής μια έντιμη και ικανή κυρία, θα κερδίσει εύκολα τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο μας και θα βάλει τις βάσεις για μια επι σειρά ετών προοδευτική και αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.