Νέα εποχή για την καθαριότητα του Δήμου Βύρωνα

Print Friendly, PDF & Email

Εκσυγχρονίζονται με γοργούς ρυθμούς τα μέσα και ο εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.

 

Εκσυγχρονίζονται με γοργούς ρυθμούς τα μέσα και ο εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα, την ώρα που συνεχίζεται η τοποθέτηση νέων συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε όλο το Δήμο και αυξάνονται τόσο οι στάσεις ανακύκλωσης, όσο και τα ρεύματα των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η καθαριότητα του Δήμου Βύρωνα παρέλαβε ήδη 4  νέα απορριμματοφόρα (τύπου πρέσας, χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων) ένα φορτηγό με ανατρεπόμενη καρότσα, γερανό και αρπάγη και ένα φορτηγό όχημα τύπου γάντζου (Ηοοk lift) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

«Η ενίσχυση και η βελτίωση της καθαριότητας είναι προτεραιότητα μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και τόνισε: «Τα νέα αυτά οχήματα αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιούμε στο Βύρωνα και χρηματοδοτείται από διάφορα προγράμματα όπως το «Φιλόδημος», το «Α.Τρίτσης» και το ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να παραλάβουμε ακόμα μηχανήματα έργου, κάδους ανακύκλωσης και βιοαποβλήτων, εξοπλισμό για την μεταφόρτωση των ανακυκλώσιμων υλικών και περισσότερα συστήματα υπόγειων κάδων, ώστε να αναμορφώσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρουμε στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 30/5, ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα με όλες τις αλλαγές που στηρίζουν τη μετάβαση στη νέα εποχή για την διαχείριση των απορριμμάτων.