Να πώς θα είναι το Κτήμα Ζωγράφου!

Print Friendly, PDF & Email

H «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» είναι το πρώτο Μέσο που εξασφάλισε και παρουσιάζει τα σχέδια για το Κτήμα Ζωγράφου, η σωστή διαμόρφωση του οποίου ήταν ένα μεγάλο όνειρο για όλους τους ζωγραφιώτες και πλέον οδεύει ολοταχώς προς την υλοποίηση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, οι μελέτες βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο έγκρισης, για ένα έργο που θα αλλάξει το Δήμο Ζωγράφου.
Όπως μαθαίνουμε, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση του έργου
και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Στα εντυπωσιακά σχέδια η Βίλα Ζωγράφου θα δεσπόζει μέσα στο Κτήμα, το οποίο θα διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο πάρκο με υψηλές προδιαγραφές.
Δημιουργώντας ένα εμβληματικό τοπόσημο της πόλης που εκτός από τους δημότες θα προσελκύει πολίτες και από τους γειτονικούς Δήμους της Αθήνας.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η ρίψη των τοιχίων που μέχρι τώρα κρατούν τη Βίλα περίκλειστη από τον αστικό ιστό. Επίσης, θα γίνει ολική ανάπλαση και ενοποίηση των χώρων περιμετρικά της Βίλας Ζωγράφου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πάρκο έκτασης 26 στρεμμάτων.

Στα σχέδια που παρουσιάζει σήμερα η «Ε» φαίνονται οι εντυπωσιακές παρεμβάσεις που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή φυτικού λαβύρινθουπαιδότοπου, στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάζουν αναζητώντας την άκρη του…νήματος, ενώ οι γονείς θα μπορούν να ξεκουράζονται στα υπαίθρια καθιστικά.

Επιπλέον, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να διασκεδάζουν στα «έξυπνα» σιντριβάνια, με συνεχείς αλλαγές ροής και χρωμάτων, ενώ πολλές ευχάριστες στιγμές θα περάσουν στη νέα πρότυπη παιδική χαρά περιπέτειας, που θα κατασκευαστεί στον χώρο και θα διαθέτει πύργους, κάστρα, καράβια, σχοινιά, τούνελ και παιχνίδια.
Μέσα στο Κτήμα Ζωγράφου έχει προβλεφθεί ακόμα και η δημιουργία Βοτανικού Κήπου, αλλά και Πάρκου Σκύλων,το οποίο θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου και θα αποτελεί χώρο παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης των αγαπημένων τετράποδων.
Επίσης στην ενίσχυση του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου θα συμβάλει η δημιουργία εντός του πάρκου ενός υπαίθριου Θεάτρου, όπου οι δημότες και όχι μόνο θα ψυχαγωγούνται παρακολουθώντας θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, όπως και άλλα δρώμενα.
Τα παραπάνω είναι ένα μόνο ένα μέρος όσων θα δημιουργηθούν στο Κτήμα Ζωγράφου, ένα έργο που αποτελούσε προτεραιότητα του Δημάρχου, Βασίλη
Θώδα. Όπως δήλωσε στην «Ε»: «Δημιουργούμε έργα που αλλάζουν τον Δήμο μας και τον μετατρέπουν σε μια σύγχρονη πόλη. Προχωράμε μπροστά με σχέδιο και επιμονή. Απαντάμε με πράξεις σε όσους επιμένουν να μένουν στο παρελθόν».