Να είναι Αφορολόγητη, Ακατάσχετη και Aνεκχώρητη η καταβολή του 50% της μείωσης των μισθωμάτων προς τους ιδιοκτήτες

Print Friendly, PDF & Email

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2020

Βασίλης Σπανάκης: «Να είναι Αφορολόγητη, Ακατάσχετη και Aνεκχώρητη η καταβολή του 50% της μείωσης των μισθωμάτων προς τους ιδιοκτήτες»

 

 

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα», καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, όπου συζητήθηκαν τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν αυτό το διάστημα τους πολίτες.

Σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ ο κ. Σπανάκης τόνισε: «Να μην υπάρχει καμία ανησυχία, το επίδομα αυτό είναι θεσμοθετημένο και θα πληρωθεί στην ώρα του. Γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες για να γίνουν οι όποιες διευκρινήσεις και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα λογιστικά γραφεία όλης της χώρας και στις Οικονομικές Διευθύνσεις των εταιριών. Και από την άλλη πλευρά οι υπηρεσίες των Υπουργείων έχουν τη βούληση να απαντούν και να διευκρινίζουν ό,τι χρειάζεται».

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο Βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ιδιαίτερα πως θα πρέπει επίσης να ορισθεί ξεκάθαρα ότι η καταβολή του 50%, εξαιτίας της απώλειας των Ιδιοκτητών από τη μείωση κατά 40% των μισθωμάτων, να είναι ακατάσχετη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αύριο, κ. Αυτιά με Κοινοβουλευτική μου παρέμβαση θα ζητήσω το 50% του 40% της χασούρας των ιδιοκτητών ακινήτων να είναι και αυτό ακατάσχετο».

Σήμερα, Δευτέρα, ο κ. Σπανάκης κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα αυτό στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Επειδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν υποστεί αρκετή μείωση στα εισοδήματα τους χωρίς να έχουν την αντίστοιχη ενίσχυση και επειδή η καταβολή του 50% της μείωσης των μισθωμάτων είναι σε θετική κατεύθυνση και αυτό αναγνωρίζεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)» και ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό: «Προτίθεστε να ορίσετε ρητά ότι η καταβολή αυτή του 50% της μείωσης των μισθωμάτων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη προς τρίτους;»