ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΓΡΑΦΙΔΟΥ: «O δήμαρχος κ. Βοσκόπουλος επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα σε σχέση με πρότασή μας για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τους μαθητές της Καισαριανής»

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Για μια ακόμα φορά ο κ. Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος των «κλειστών Δημοτικών Συμβουλίων», προσπαθεί με μια ακατανόητη ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, να αλλοιώσει την πραγματικότητα σχετικά με τις ανάγκες των μαθητών της πόλης μας και το ενδιαφέρον της παράταξής μας για αυτές, θέλοντας να δικαιολογήσει την απραξία του. 

Του θυμίζουμε:  

 • Στις 4/6/2020 απορρίφθηκε η εναλλακτική πρόταση  που καταθέσαμε μαζί με την παράταξη «Συνεργασία Πολιτών» για ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών και των «Παιδικών Σταθμών» με το συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ, από την έκτακτη επιχορήγηση λόγω πανδημίας. 
 • Στις 12/6/2020 συνεδριάζει η  Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης και λαμβάνεται η  απόφαση να ζητηθεί από τον Δήμο, έκτακτη επιχορήγηση των σχολείων με 20.000 ευρώ, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, χωρίς ποτέ η απόφαση αυτή, να διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
 • Η ίδια απόφαση λαμβάνεται και για τη Β/θμια Εκπαίδευση, λίγες ημέρες αργότερα. 
 • Τον Σεπτέμβριο του 2020, πριν ανοίξουν τα σχολεία, αφού τα επισκεφθήκαμε και καταγράψαμε τις ανάγκες τους,  βάζουμε και πάλι το θέμα στο Δ.Σ. 
 • Στις 26/11/2020 το πρωί, καταθέσαμε αίτημα για σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να ληφθεί απόφαση να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών που αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και να αγοραστεί ο απαραίτητος για αυτό, ηλεκτρονικός εξοπλισμός από τον Δήμο μας. 
 • Στις 27/11/2020, στις 14.35 παίρνουμε την απάντηση ότι  το Δ.Σ θα συγκληθεί  στις 7/12, δηλαδή 10 ημέρες αργότερα. 
 • Την Πέμπτη 3/12/2020, σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Δ.Σ.,  γίνεται συνεννόηση, για το πώς θα τεθεί το θέμα που ζητήσαμε στο Δ.Σ. και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας,  μας κοινοποιείται η πρόσκληση με την ημερήσια διάταξη. 
 • Τη Δευτέρα 7/12/2020, λαμβάνεται απόφαση στο Δ.Σ. Καισαριανής, που υιοθετεί την πρότασή μας και ο Δήμος αναλαμβάνει να καλύψει τη δαπάνη που θα απαιτηθεί για να δοθούν ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλα τα παιδιά. 
 • Την Πέμπτη 10/12/2020 σε τηλεδιάσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.), οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων των εκπαιδευτικών και των γονέων , διαμαρτυρήθηκαν για την μέχρι τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων και τις αόριστες υποσχέσεις. Απαίτησαν  την άμεση αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για όλα τα σχολεία,  που μετά το τέλος της πανδημίας, μπορεί να εξοπλίσει τα ανύπαρκτα τμήματα πληροφορικής και όχι μόνο. 
 • Ότι στο διάστημα αυτό έχουν δοθεί στον δήμο μας, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση  λόγω πανδημίας, περισσότερες από 300.000€ . 
 • Μέχρι σήμερα 11/12/2020, τα παιδιά μας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. 

 

Η απάντησή μας σε αυτή την εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας ανακοίνωση, είναι μια.  

Κύριε Δήμαρχε, μας ενδιαφέρει μόνο η έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των κατοίκων της. 

Αν σας ενοχλούν οι πρωτοβουλίες των άλλων παρατάξεων προς αυτή την κατεύθυνση, ας ψάξετε στην απόδοση έργου της δημοτικής αρχής και των  συμβούλων που έχετε. 

 Μην  δημιουργείτε φανταστικούς εχθρούς.  

Δεν μπορεί όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των τεσσάρων παρατάξεων  που είναι και αυτοί εκλεγμένοι και εκπρόσωποι  των πολιτών  να έχουν πάντα άδικο και εσείς πάντα δίκαιο.  

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία. Ανοίξτε τα δημοτικά συμβούλια, όπως σας ζητάμε από την αρχή της θητείας σας, στους δημότες. Το έχουν κάνει ήδη δεκάδες δήμοι. Δημοκρατία είναι η άμεση και άκριτη πληροφόρησή τους. 

Σε μια ακόμα προσπάθεια να σας βοηθήσουμε, σας αφιερώνουμε το παρακάτω:  

 

“Ποτέ μη γυρίζεις την πλάτη στην πραγματικότητα. Σε έχει περικυκλωμένο.” 

λέει κάπου ο Πολωνός γνωμικογράφος   Στανισλάβ Γιέρζυ Λεχ εκτός  και αν  

«Η πραγματικότητα είναι κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις.» 

«Τότε ψάχνεις “ανέμελες στιγμές” όμως τα λάθη είναι πολλά και όλα θα πληρωθούν.» 

Καισαριανή 11-12-2020