Μια θλιβερή επέτειος – Άρθρο Γιάννη Μπαλάφα

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης σφραγίζεται με τον απαράδεκτο και χουντικής εμπνεύσεως νόμο για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις που ψηφίστηκε στις 9 Ιουλίου του 2020.

Γράφει ο Γιάννης Μπαλάφας,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β3 Νοτίου Τομέα Αθήνας

 

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πλήρως την πανδημία, ώστε να κρύψει την ανεπάρκειά της που είχε κάνει την εμφάνισή της προ κορονοϊού. Οι οικονομικοί δείκτες όμως είναι αμείλικτοι.Η ανάπτυξησημείωσε πτώση ήδη από το πρώτο τετράμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ,κατρακυλώντας από το 2,8% κάτω από το 1%. Την ίδια στιγμήμία σειρά από αντιλαϊκά νομοσχέδια υπονόμευσαν τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αυξάνοντας συνεχώς την ανεργία. Τα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσηςτης κυβέρνησης,τόσο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο καιγια τον τουρισμό, δεν αποτελούν απλώς ασπιρίνες, αλλά και πρόκληση. Μια πρόκληση που συνδυάστηκε με το σκανδαλώδες πρόγραμμα της ψευτο-κατάρτισης του κ.Βρούτση, με αδιαφανείς αναθέσεις σε ημέτερους, με αποκορύφωμα την λίστα Πέτσα για τη σκανδαλώδη ενίσχυση των δικών τους ΜΜΕ.

Παραδοχή της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει φτάσει η οικονομία αλλά και της ανικανότητας αντιμετώπισης της συνολικής κατάστασης, αποτελεί η μετα-καραντίνα διαχείριση του κορονοϊού. Από το καθολικό lockdown περάσαμε σε ένα άνευ σχεδίου και ελέγχου άνοιγμα των συνόρων, με υγειονομικούς κανόνες “λάστιχο” και με μηδενική επί της ουσίας ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Ένα μείγμα επιπόλαιας και ταυτόχρονα αυταρχικής πολιτικής που σφραγίζεται με τον απαράδεκτο και χουντικής εμπνεύσεως νόμο για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις που ψηφίστηκε στις 9 Ιουλίου του 2020.

Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησής της, η ΝΔ νιώθει την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές γεμίζοντας το κέντρο της Αθήνας με δακρυγόνα και συλλαμβάνοντας όποιον τύχει να βρεθεί στο δρόμο της. Στους δρόμους, όμως, δεν θα συναντήσει τους υπερ-πατριώτες που η ΝΔ αγκάλιασε για να διχάσει και να πολώσει την κοινωνία προς όφελός της, αλλά όλους όσοι έχουν μάθει να αγωνίζονται διεκδικώντας δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Στο πλευρό όλων αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται μεπρόγραμμα και όραμα. Με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας ανοίγουμε το κόμμα μας σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς συνανθρώπους μας για να δημιουργήσουμε τομέτωπο που θα οδηγήσει τη χώρα μας στο αύριο που της αξίζει.