Μαζική διαδήλωση ενάντια στην καταστολή στην Καισαριανή και στο Βύρωνα

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

 

Η μαζική συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής Φωτό Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη.                                                                                                                                                                                                           
Η πορεία στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.  Φωτό Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη.                                                                                                                                                                      

Η πορεία επί της οδού Νικηφορίδη στο Βύρωνα. Φωτό από «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» (Τάσος Μαυρόπουλος)

Πλημμύρισαν διαδηλωτές οι δρόμοι της Καισαριανής και του Βύρωνα έναντια στην αστυνομική βία και την κυβερνητική πολιτική καταστολής, σήμερα Κυριακή 14 Μαρτίου.

Πολύς κόσμος και διάφορες συλλογικότητες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των «Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα», «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα», «Ανυπότακτη Καισαριανή»  και συγκεντρώθηκαν στο Σκοπευτήριο Καισαριανής το πρωί, στις 11.30.

Μέσα σε λίγη ώρα η πλατεία μπροστά στο χώρο του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης είχε πλημυρίσει από κόσμο, που έφτανε από τις γειτονιές κυρίως των δυο συνοικιών, αλλά επίσης και από του Ζωγράφου καθώς και το Παγκράτι.

Η πορεία ξεκίνησε η πορεία στις 12.15 μ.μ. Οι διάφορες δημοτικές κινήσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και συλλογικότητες από τον αναρχικό χώρο,  άνοιξαν  τα πανό και τα πλακάτ τους και φωνάζοντας συνθήματα βγήκαν στη κεντρική λεωφόρο της Καισαριανής, Εθνικής Αντιστάσεως.

Από εκεί διασχίζοντας τις οδούς Πανιωνίου, Αρήτης και Φορμίωνος, πέρασαν στον Βύρωνα, όπου μέσω της Νικηφορίδη, έφτασαν στην πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη), στη συνέχεια στην Κύπρου, στην Ερυθραίας και από την Χρ. Σμύρνης κατέληξαν στην κεντρική πλατεία του Βύρωνα Αγίου Λαζάρου στις 1.30 μ.μ.

Ήταν μια πορεία καθόλα ειρηνική, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία αστυνομίας.

Στα πηγαδάκια των διαδηλωτών διάχυτη η ικανοποίηση για την μεγάλη συμμετοχή κυρίως νεολαίας, στην συγκέντρωση και πορεία.

Η κάθε συλλογικότητα μοίραζε την δική της προκήρυξη, ενώ μοιράστηκε και η ανακοίνωση- καταγγελία για τους δυο βιαστές στον Βύρωνα, σε βάρος νεαρής γυναίκας.

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στην πλατεία του Αγ. Λαζάρου, ενώ ένα μέρος των νεαρών γύρισε πίσω στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Συγκέντρωση πλήθους στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (στο βάθος δεξιά διακρίνεται το ιστορικό κέντρο διασκέδασης  «Χάραμα»). Φωτό από «Πολίτες του Βύρωνα»

 

Μέρος της πορείας επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. 


Ζωόφιλοι διαδηλωτές μπροστά στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής στο Σκοπευτήριο με το σκυλάκι τους. Φωτό Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη.

(Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα «Πολίτες του Βύρωνα – politestouvirona.blogspot.com» για το ρεπορτάζ αλλά και μέρος του φωτογραφικού υλικού)