Λαική συσπείρωση Ζωγράφου: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Ενημερωτικό δελτίο για τη συνάντηση εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου για να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα παρθούν λόγω της πανδημίας αλλά και για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους  ενόψει της νέας χρονιάς. Αυτό που έγινε από την πρώτη στιγμή κατανοητό είναι ότι η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) προτιμάει να μένει κλεισμένη στα γραφεία της και να βάζει στον γύψο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στον Δήμο Ζωγράφου με το πρόσχημα της πανδημίας.  Γιατί, σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου της, “ανησυχεί και αγωνιά” υπερβολικά για την υγεία των Δημοτών.

Ανησυχεί λοιπόν η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου και  την ίδια στιγμή:

  • Δεν έχει προσλάβει ούτε έναν υπάλληλο καθαριότητας τους τελευταίους μήνες!!! Παραμένει με τρεις υπαλλήλους για όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους του Δήμου, ενώ πετάει το μπαλάκι για την καθαριότητα των αθλητικών κέντρων στα σωματεία…
  • Από τον Ιούνιο έχουν να προμηθεύσουν τους αθλητικούς χώρους με υγειονομικά υλικά προστασίας(μάσκες, αντισηπτικά).
  • Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε, μαζί με την πρώτη φάση της πανδημίας, χωρίς  να  έχουν  ακόμα βρει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου!!!

 

Τι κι αν έχουν περάσει επτά μήνες από την εμφάνιση της  πανδημίας στην Ελλάδα και την λήψη των πρώτων μέτρων…. Τι κι αν ο ΕΟΔΥ έχει από τον Μάιο εκδώσει σαφείς οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία αθλητικών και άλλων χώρων… Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου αποποιείται όλες τις ευθύνες της και επιβάλλει από μόνη της lock down στον πολιτισμό και στον αθλητισμό του Δήμου!!!

 

Αν και ο COVID-19 έχει “παγώσει” όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της Διοίκησης, τα πάγια προβλήματα στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους του Δήμου παραμένουν και  μάλιστα ιδιαίτερα οξυμένα… Έτσι είμαστε σε θέση να καταγγείλουμε τα εξής:

 

  • Το Κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο στο Γουδή παραμένει σε πλήρη λειτουργία παρ’ όλο που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των αθλητών και αθλητριών και παρ΄όλο που δεν έχει άδεια λειτουργίας!!!  Με στέγη που στάζει, με αποδυτήρια και τουαλέτες σε άθλια κατάσταση με σπασμένα τζάμια, με παρκέ διαλυμένο και κερκίδες που καταρρέουν. Η Διοίκηση ,λέει, θα επισκευάσει μόνο τη στέγη, με τη νέα χρονιά όμως και βλέπουμε, και αν υπάρξει χρηματοδότηση… Κι εμείς αναρωτιόμαστε γίνεται επισκευή στέγης μέσα στο καταχείμωνο;
  • Το αθλητικό κέντρο “Σωτήρης Πέτρουλας” που είναι χρόνια σε άθλια κατάσταση, βρίσκεται υπό κατασκευή από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου αποκλείεται να παραδοθεί πριν από τον καινούριο χρόνο.
  • Η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή για περισσότερο από ένα χρόνο αφού μετατράπηκε σε πεδίο άγονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην παλιά και στην καινούρια Διοίκηση για πολλούς μήνες και ενώ ο ιδιοκτήτης εδώ κι έναν χρόνο δεν έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα!!! Τελικά το μάρμαρο το πληρώνουν και πάλι οι Δημότες, αφού δεν έχουν δει βιβλιοθήκη τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Ζωγράφου.
  • Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιλισίων και το κλειστό γήπεδο “Αντώνης Φώτσης” παραμένουν χωρίς άδειες λειτουργίας, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε δραστηριότητα ασκείται μέσα να είναι στον αέρα!!!

 

Όλα αυτά μας προκαλούν έντονη ανησυχία για το αν θα λειτουργήσουν αλλά και για το πώς θα λειτουργήσουν οι αθλητικοί και οι πολιτιστικοί χώροι στον Δήμο Ζωγράφου. Για εμάς οι τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού δεν είναι δευτερεύοντα ζητήματα. Θεωρούμε ότι αφορούν σημαντικές πλευρές της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και σε καιρό πανδημίας ο ρόλος τους αναδύεται ακόμα πιο σοβαρός. Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες που τις αναλογούν  κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις και θέτοντας σε λειτουργία  όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους του Δήμου προσφέροντας υπηρεσίες με ασφάλεια και αρτιότητα.

 

 

ΖΩΓΡΑΦΟΥ  21.10.2020