Κοινή απάντηση Δημοτικών Παρατάξεων και Φορέων Δήμου Ζωγράφου στη συνέντευξη Καζάκου στην «Ε»

Print Friendly, PDF & Email

Οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης Μαζί Για Την  Πόλη Μας (Τίνα Καφατσάκη),  Ζωγράφου Μπροστά και Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση (Παναγιώτης Αγγελόπουλος), Αγαπώ Ζωγράφου (Κωστής Παπαναστασόπουλος),  Ανυπόταχτη Πόλη (Χρίστος Τουλιάτος), ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου Γιώργος Γρίβας, οι φορείς, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιλισός, Εμπορικός-Επιχειρηματικός Σύλλογος Ζωγράφου, Κοινωνική Παρέμβαση Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου και Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου, μας απέστειλαν Κοινή Ανακοίνωση που αφορά απάντηση στο περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσε  ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου Γ.Καζάκος στην έντυπη εφημερίδα «Επικοινωνία Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου», φύλλο 94 (Βύρωνα-Καισαριανής) – 74 (Ζωγράφου) Δεκεμβρίου 2022.

Η συνέντευξη που προκάλεσε αντιδράσεις είχε ως τίτλο  «Οι αναμνήσεις μου από την πρώτη μου θητεία επί Δικτατορίας». Σε αυτή, ο  τέως δήμαρχος αναφέροταν στην πρώτη δημαρχιακή θητεία του στου Ζωγράφου ως διορισμένος επί Χούντας (1970-1974) πριν εκλεγεί αργότερα, στην ίδια θέση, επί Μεταπολίτευσης (1998, 2002 και 2006). Σκοπός της εφημερίδας ήταν να καταγράψει τη μαρτυρία του στο πλαίσιο της έρευνας για την τοπική Ιστορία.

Παρακάτω, δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων και φορέων του Δήμου Ζωγράφου:

 

«Η ιστορία, όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι δεν ξαναγράφεται»

 

Ζωγραφιώτισσες – Ζωγραφιώτες,

Ο τέως Δήμαρχος και τωρινός σύμβουλος του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, Γιάννης Καζάκος, με συνέντευξη του στο τεύχος 94, Δεκέμβριος 2022 της  Εφημερίδας “Επικοινωνία”, ξεπέρασε κάθε όριο θράσους και εξυμνεί τόσο τα έργα  της χούντας των συνταγματαρχών, όσο και και τα έργα και τις ημέρες της δικής του δημαρχιακής θητείας εκείνη τη σκοτεινή περίοδο.

Ο άνθρωπος που διορίστηκε από τους Παττακό-Λαδά δήμαρχος Ζωγράφου, την ώρα που ο εκλεγμένος Δήμαρχος Δ. Μπέης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Κυρίτσης και Γ. Παπανικολάου κλείστηκαν στις φυλακές, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη του Ζωγράφου, ανεξάρτητα από την ιδεολογική ή κομματική του τοποθέτηση.

Είναι σαφές, ότι ο τέως δήμαρχος, προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα της χούντας και περηφανεύεται, που την υπηρέτησε πιστά, φθάνοντας στο σημείο να είναι συνήγορος υπεράσπισης του αξιωματικού του τανκ, στη δίκη του Πολυτεχνείου.

Η ιστορία όμως, όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι δεν ξαναγράφεται. Τα εγκλήματα δεν παραγράφονται. Οι πολίτες έχουν μνήμη και θυμούνται. Υπάρχουν οι τάφοι των αγωνιστών του Πολυτεχνείου στην πόλη μας  και το μνημείο του πεντάχρονου Δημήτρη Θεοδωρά στη Γαρδένια, για να μας  θυμίζουν τις φυλακές, τις διώξεις και τα βασανιστήρια στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας. Είναι επίσης και η προδοσία της Κύπρου.

Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα, ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, που έχει διορίσει σύμβουλο του τον Γιάννη Καζάκο, προκαλώντας την οργή όλων των δημοκρατικών πολιτών του Ζωγράφου.

Ζωγράφου 22/12/2022

Δημοτικές Παρατάξεις:    ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ,  ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΓΑΠΩ ΖΩΓΡΑΦΟΥ,  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ.

Ανεξ/τητος Δημοτ. Σύμβουλος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΙΒΑΣ.

Φορείς: ΕΞΩΡ/ΚΟΣ ΠΟΛΙΤ/ΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΣΟΣ,ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ,ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»