Κλειστό το 12ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα λόγω έλλειψης προσωπικού

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

© Ανδρέας Δούσκας / Google maps

Παραμένει κλειστό το 12ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα προς απόγνωση των γονέων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στο documentonews, χθες πρώτη μέρα του σχολείου πήγαν με τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο και τους είπαν ότι το σχολείο δεν θα ανοίξει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι τους και δεν έχουν καμιά ενημέρωση πότε και αν ανοίξει το σχολείο το οποίο είναι και ολοήμερο.

Μιλώντας στο documentonews η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Κωνσταντίνα Τσιαντή δηλώνει ότι έχουν σταλεί τα κενά στους αρμόδιους αλλά δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Ταυτόχρονα εξηγεί ότι έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά του προσωπικού αλλά και του Δήμου ώστε να είναι όλα έτοιμα για να λειτουργήσει το σχολείο ωστόσο αυτό είναι αδύνατο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Για τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού μίλησε στο documentonews και ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης. «Στον Βύρωνα λείπουν 18 νηπιαγωγοί και οι 5 από αυτούς είναι στο 12ο νηπιαγωγείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μιλά για την προσπάθεια του δημοτικού συμβουλίου να καλύψει τα κενά στο προσωπικού καθαρισμού ώστε οι τάξεις να καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα όπως αναφέρουν άλλωστε και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε 19 σχολικές μονάδες και χρειαζόμαστε 38 καθαρίστριες ζητήσαμε 30 και μας έστειλαν πολύ λιγότερες από τις ανάγκες μας με αποτέλεσμα να χρειαστεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να καλύψουμε τα κενά με χρήματα του δήμου» επισημαίνει ο κ. Κατωπόδης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση Γονέων Βύρωνα εξηγεί πως αιφνιδιάστηκε από τη μη λειτουργία του Νηπιαγωγείου:

«Με μεγάλη χαρά, παρ᾽ όλη την ανησυχία μας λόγω την πανδημίας, τη Δευτέρα 14 του Σεπτέμβρη και ώρα 11:30 προσήλθαμε παιδιά και γονείς στο παράρτημα του 12ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα επί της οδού Ταύρου (πρώην 4ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Βύρωνα – κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο για την λειτουργία παιδικού σταθμού, σχολείου) για τον Αγιασμό.

Τα χαμόγελα μας όμως “κόπηκαν” τη στιγμή που μας ανακοίνωσε η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου πως το σχολείο μας δεν θα λειτουργήσει από αύριο διότι η Δ/νση της Πρωτοβάθμιας δεν έχει ακόμα διορίσει νηπιαγωγούς στο σχολειό μας. Στην ερωτησή μας πότε θα έρθουν νηπιαγωγοί, η απάντηση ήταν πως δεν το γνωρίζουν.

Παράλληλα μέσα στο κτίριο του σχολείου εκτελούνταν εργασίες τοποθέτησης τεντών στον εσωτερικό, μικρό προαύλιο χώρο του σχολείου (αρμοδιότητα και ευθύνη Δήμου Βύρωνα) και την ίδια ώρα μεταφέρονταν καινούργια θρανία και λοιπός εξοπλισμός του νηπιαγωγείου (αρμοδιότητα και ευθύνη Υπουργείου).

Αναρωτιόμαστε, ανησυχούμε, θυμώνουμε για την βεβαιότητα Κυβέρνησης και Δήμου ότι τα σχολεία μας είναι καθ όλα έτοιμα για την έναρξη του νέου σχολικού – δύσκολου εν μέσω πανδημίας – έτους.

Για το ολοήμερο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, που με τόση θέρμη το υποστηρίζει η υπουργός, δεν υπάρχει καμία απάντηση για το πότε θα λειτουργήσει» .

Πηγή:  documentonews και enosi-gonewn-virona.com