ΚΙΝΑΛ Ζωγράφου: Λοβέρδος 648 – Ανδρουλάκης 617

Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλη προσέλευση στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Ζωγράφου 

 

Ο δημοτικός κινηματογράφος «Αλέκα» του Δήμου Ζωγράφου, την περασμένη Κυριακή έσφυζε από ζωή. Μπροστά από την είσοδο είχε δημιουργηθεί μία μεγάλη «φιδοειδής» ουρά από άτομα κάθε ηλικίας και φύλου που ανανεωνόταν διαρκώς. Τα μέλη της ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο τρίτο σε ισχύ βουλευτών κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου,τουΚινήματος Αλλαγής. Η «Επικοινωνία» υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της διαδικασίας το μεσημέρι της Κυριακής τόσο στο εκλογικό κέντρο «Αλέκα» όσο και στο Α΄ ΚΑΠΗ. Μίλησε με τους υπεύθυνους, είδε τη διαδικασία και οι εντυπώσεις που σχηματίστηκαν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ήταν ικανές για να πιστοποιήσουν την μεγάλη διαφορά στη προσέλευση των πολιτών σε σχέση με την προηγούμενη εκλογή αρχηγού το 2017.

Αναλυτικά η συμμετοχή στο Δήμο Ζωγράφου κατάγραψέ αύξηση 12%. Ειδικότερα την προηγούμενη Κυριακή ψήφισαν 2065 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ ενώ στις εκλογές του 2017 ο αριθμός ήταν 1844.

Οι ψηφοφόροι του Ζωγράφου έκαναν διαφορετικές επιλογές από αυτές που έκανε το σύνολο του εκλογικού σώματος.

Πρώτος σε σταυρούς βγήκε ο Ανδρέας Λοβέρδος (648 ψήφους) που σε εθνικό επίπεδο έλαβε τη τρίτη θέση. Ακολουθεί με μικρή διαφορά ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας σε εθνικό επίπεδο, ο Νίκος Ανδρουλάκης (617 ψήφοι). Τη τρίτη θέση έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός και γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου (595 ψήφοι). Οι υπόλοιποί υποψήφιοι έλαβαν: Παύλος Γερουλάνος (92ψήφοι), Παύλος Χρηστίδης (63 ψήφοι) και Χάρης Καστανίδης (37 ψήφοι)

Οι επαναληπτικές εκλογές στις οποίες θα κληθούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου (ώρες 07.00-19.00).

Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα: στο Δημοτικό Κινηματογράφο«Αλέκα» (πλατεία Αλεξανδρή) και στο Α΄ ΚΑΠΗ (Κρατερού και Λιβύης 11, Ιλίσσια).

Μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι εκλογείς ψήφισαν και στον α΄ γύρο. Είναι απαραίτητη η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.