Κατάθεση ερώτησης της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ για οικοδομικές εργασίες που εκτελούνται στο στρατόπεδο Σακέτα

Print Friendly, PDF & Email

Τα θεμέλια για το χτίσιμο 2.000m2 εντός του ανενεργού σχεδόν στρατοπέδου της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης (περιοχή Σακέττα) το 2009. Η κατασκευή κατασκευή οικιστικών συγκροτημάτων είχε κριθεί παράνομη από το ΣτΕ το 2014, μετά από προσφυγές του Δήμου Βύρωνα και του ΣΠΑΥ (φωτό αρχείου).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Πολίτες του Βύρωνα http://politestouvirona.blogspot.com/2020/10/blog-post_15.html , εκτελούνται οικοδομικές εργασίες στο χώρο του στρατοπέδου Σακέτα.

Τον Αύγουστο του 2009, πολίτες και συλλογικότητες του Βύρωνα, περιβαλλοντικές οργανώσεις και η τότε δημοτική αρχή, είχαν πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις και κατάφεραν να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες ανέγερσης των 36 κατοικιών στο συγκεκριμένο χώρο του στρατοπέδου, που προορίζονταν για τη φιλοξενία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εργασίες αυτές σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν να ξαναγίνονται.

Επειδή για  την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και χρήσεων καθώς και των οικοδομικών σκελετών που βρίσκονται στην Α΄ζώνη προστασίας του Υμηττού έχουν γίνει επανειλημμένα συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, γίνεται δε και σχετική αναφορά (κεφ. Π.2.3.1, σελ 22) στη μελέτη του Γ.Π.Σ. Βύρωνα που εγκρίθηκε με την 114/20 απόφαση, ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

-Εάν είναι ενήμερη για τις εργασίες αυτές, τι πρόκειται να κατασκευαστεί και με ποιανού απόφαση εκτελούνται.

-Ποια η θέση του ΣΠΑΥ για το συγκεκριμένο θέμα;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλίσει το δασικό χαρακτήρα και την Προστασία του Υμηττού;

Βύρωνας 16/10/20

Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ