Ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα αδέσποτα με συμμετοχή στελεχών του Δήμου Βύρωνα

Print Friendly, PDF & Email

Ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα αδέσποτα με συμμετοχή στελεχών του Δήμου Βύρωνα

 

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Αρμονική Συμβίωση Ανθρώπων και Ζώων», παρακολούθησαν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, Σοφία Δασκαλάκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Νατάσα Βαρουχάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), στόχο είχε να ενημερώσει και ενθαρρύνει τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης ως κατεξοχήν αρμόδιους για τη διαχείριση ζώων συντροφιάς στην άσκηση της αρμοδιότητας τους με βάση τη κείμενη νομοθεσία μέσα από μία πρωτοποριακή και ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα ενημερώθηκαν για τις ορθές πρακτικές σύμφωνα με τις επιταγές της νομικής και κτηνιατρικής επιστήμης, αλλά και τις αρχές εκπαίδευσης των σκύλων που μπορούν να οδηγήσουν στο ζητούμενο της αρμονικής συμβίωσης ζώων και ανθρώπων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βύρωνα δημιουργεί πλέον, Τμήμα Διαχείρισης Αστικής Πανίδας, προκειμένου να οργανωθεί ακόμα καλύτερα η φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Η στάση μιας κοινωνίας απέναντι στα αδέσποτα δείχνει, ως ένα βαθμό και το επίπεδο του πολιτισμού της. Με αυτό το σκεπτικό προσπαθούμε να παρέχουμε στους εθελοντές μας, τους οποίους και ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες τους, περισσότερες δυνατότητες για την καλύτερη φροντίδα των αδέσποτων φίλων μας, που αποτελούν ευαίσθητο κομμάτι του σύγχρονου τρόπου ζωής. Όμως η παραμονή των ζώων σε καταφύγιο δεν είναι λύση, γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε τις υιοθεσίες τους από ανθρώπους που επιλέγουν συνειδητά να κάνουν αυτό το βήμα και να δημιουργήσουν έναν υγιή και αμοιβαία ωφέλιμο δεσμό με το κατοικίδιο τους».