«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία»

Print Friendly, PDF & Email

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τον κορωνοϊό – Κλειστά 300 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Στο δρόμους της Αθήνας βγήκαν σήμερα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το πρωί.

Έχοντας ως βασικό σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για μια σειρά ζητημάτων που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας λύσεις εδώ και τώρα.

Φορώντας μάσκες και κρατώντας κάποιες αποστάσεις, οι μαθητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατάληξη το Σύνταγμα.

«Δεν δεχόμαστε πως ό,τι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!» αναφέρει στο κειμενό της η συντονιστική επιτροπή των μαθητών.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του υπουργείου Παιδείας, 94 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα -είτε ολόκληρα σχολεία, είτε μόνο τμήματα- παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα υπολογίζονται σε περίπου 200 τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω καταλήψεων με βασικό αίτημα τα καλύτερα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Stelios Misinas | Photojournalist

Mob : +30 6974550808
FB : Stelios Misinas

Athens ,Greece