ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ: Όλη η αλήθεια για το αναψυκτήριο «Ρυθμός»

Print Friendly, PDF & Email

Γράφει ο Γιάννης Βούρτσης,

ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου

Τον Μάιο του 2000, ο αδελφός μου Νικόλαος Βούρτσης υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης του αναψυκτηρίου «ΡΥΘΜΟΣ» στο Γουδί μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό, με την υποχρέωση επέκτασης του καταστήματος εφόσον ο χώρος δεν επαρκούσε για τις ανάγκες της επιχείρησης.

Το 2001 αρχίζουν οι εργασίες και ολοκληρώνονται αρχές του 2004.Η επέκταση καταλαμβάνει χώρο 560τμ (κυρίους χώρους αίθουσας , βοηθητικούς χώρους , αποθήκη , τουαλέτες , γυάλινο ανοιγόμενο bar, κλπ.). Το κόστος αυτής της επένδυσης ανήλθε στο ποσό των 540.000 ευρώ εξοφλημένο πλήρως από τον μισθωτή, στην αρχή λειτουργούσε ως αναψυκτήριο μόνο την καλοκαιρινή σεζόν. Η επέκταση προσέδωσε ώστε να λειτουργεί ο χώρος καθημερινά το πρωί ως αναψυκτήριο και το βράδυ ως εστιατόριο και κέντρο εκδηλώσεων, επίσης αναλάμβανε catering εντός και εκτός «ΡΥΘΜΟΥ» προσφέροντας πάντα ποιότητα γεύσεων και θερμής εξυπηρέτησης σε έναν καταπράσινο χώρο φτιαγμένο με μεράκι.

Στη πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας ήρθαν εποχές δύσκολες οικονομικά, σε σημείο που οι οφειλές προς την επιχείρηση από κάθε είδους εκδήλωση ολοένα και να μεγαλώνουν και λίγο πριν τις παραμονές των τότε αυτοδιοικητικών εκλογών να μένει ένα χρέος στην Μ.Α.Ξ.Ι.Α.Δ.Η.Ζ ΑΕ από μισθώματα ύψους 57.000 ευρώ και την ίδια στιγμή ένα χρέος του Δήμου προς τον «ΡΥΘΜΟ» 86.000 ευρώ οι οποίες αφορούσαν εκκρεμότητα παρελθόντων ετών συσσωρευμένες παροχές υπηρεσιών.

Εγώ ως όντας δημοτικός σύμβουλος και επιθυμία μου να παραμείνω, δεν θεωρούσα ηθικό εκ μέρους μου να υπάρχει οφειλή στον δήμο από την οικογένεια μου και εγώ να είμαι υποψήφιος. Μετά από συζήτηση με τον τότε δήμαρχο κ. Καζάκο, συμφωνήσαμε και εγγυήθηκα προσωπικά για την οικονομική εκκρεμότητα του αδελφού μου και εκείνος (ο δήμαρχος) να τακτοποιήσει την οφειλή του Δήμου, ως προς τον «ΡΥΘΜΟ», αν όχι όλο το ποσό έστω το ποσό που αντιστοιχεί στην εγγύηση που κατέθεσα μέσω επιταγής και μείναμε σύμφωνοι προς αυτό .

Σημαντική επισήμανση, δεν είχα και δεν έχω οφειλή προς το Δήμο από εμπορική ή άλλου είδους συναλλαγή πέραν της εγγύησης που δεσμεύτηκα για το χρέος του αδελφού μου Νικόλαου Βούρτση.

Τρεις μήνες πριν τις εκλογές το 2010 με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών παγώνει όλες τις πληρωμές στους προμηθευτές των Ο.Τ.Α, με συνέπεια ο αδελφός μου να μην εισπράξει και να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στο ποσό της εγγυητικής. Στις εκλογές του 2010 αναδείχθηκε δήμαρχος ο αείμνηστος Κώστας Καλλίρης. Κάθε αρχή του έτους οι ΟΤΑ καταθέτουν προϋπολογισμό προς έγκριση για τον χρόνο που έρχεται , ο οποίος επιστρέφει σε δύο με τρεις μήνες, οπότε το χρονικό διάστημα των έξι μηνών από το πάγωμα των πληρωμών καθώς και οι διάφορες άλλες οφειλές από πανεπιστήμια, υπουργεία, frodex, κλπ. Οδήγησαν την επιχείρηση του αδελφού μου σε πτώχευση. Μετά από επικοινωνία με τον τότε δήμαρχο κ. Καλλίρη ,για ενδεχόμενο συμβιβασμό και εύρεση λύσης με αξιοπρέπεια και ατέρμονες συζητήσεις , δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να καλυφθεί το ποσό της εγγύησης διότι το χρέος του Δήμου από δημόσιες σχέσεις, νομικό πρόσωπο, Κ.Α.Π.Η, κλπ. Δεν συμψηφίζόταν με την Μ.Α.Ξ.Ι.Α.Δ.Η.Ζ Α.Ε, καθώς δεν είναι το αυτό νομικό πρόσωπο. Παρόντες και μάρτυρες σε όλες αυτές τις συζητήσεις μπορούν να επιβεβαιώσουν του λόγου του αληθές.

Ο αείμνηστος κ. Καλλίρης έκανε μία έντιμη πρόταση η οποία έγινε αποδεχτή από τους ενδιαφερόμενους χωρίς περιθώρια διεκδίκησης και από τις δύο πλευρές και αποκλείοντας κάθε δικαστική προσφυγή των εμπλεκομένων. Για ποικίλους λόγους που δεν είναι της παρούσης η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά και έως εκ τούτου μέχρι να τελεσιδικήσει, δεν έχω καμία οφειλή που να βαραίνει το πρόσωπό μου. Εάν κρίνει το δικαστήριο και η απόφασή του είναι αυτή που θα με καθιστά υπόχρεο θα ανταποκριθώ και θα ανταπεξέλθω θα πρέπει να είναι νόμιμο και ηθικό.

Σήμερα ο «ΡΥΘΜΟΣ» τακτοποιήθηκε με μελέτη του κ. Κωνσταντίνου Πίτσιου για το πάρκο στο Γουδί και τα (2) δύο οικοδομικά τετράγωνα που παραχωρήθηκαν με ΦΕΚ επέκτασης με συγκεκριμένους όρους δόμησης ως χρήση, για την ανέργεση σχολικών κτηρίων και αναψυκτηρίου «ΡΥΘΜΟΣ». Η Μ.Α.Ξ.Ι.Α.Δ.Η.Ζ Α.Ε. χρησιμοποιώντας αυτή την μελέτη μπόρεσε να προβεί στην ανάθεση σε αρχιτεκτονικό γραφείο για την τακτοποίηση του «ΡΥΘΜΟΥ», η οποία απέφερε κέρδος και μοναδικό όφελος από την εποχή που ο Ζωγράφου ήταν κοινότητα, στο Δήμο Ζωγράφου με το ποσό ύψους 1.500.000 ευρώ ήταν σίγουρα κερδισμένος, και αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στις εργασίες επέκτασης που είχε κάνει ο Νικόλαος Βούρτσης.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, εκ του αποτελέσματος ο Δήμος Ζωγράφου επωφελήθηκε από την οικογένεια Βούρτση και μόνο (!) με την δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που αξιοποιούνται σήμερα.