ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ: «Για αυτούς τους λόγους παραιτήθηκα!»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιάννης Βούρτσης εξηγεί με σαφήνεια  στην “Ε” γιατί αποφάσισε να μην υποστηρίξει πλέον την παράταξη του Βασίλη Θώδα.

Πριν από λίγες μέρες με την παραίτησή μου από την Αντιδημαρχία Ζωγράφου και την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική αρχή, έβαλα μια τελεία στη συνεργασία μου με τον νυν δήμαρχο Ζωγράφου. Το κείμενο της παραίτησής μου είναι λιτό και σαφές. Αρνητικές οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής αφ’ ενός και η μη απεμπόληση της πολιτικής και κομματικής μου ιδιότητας αφ’ ετέρου.

Τώρα είναι η ώρα μέσα από την φιλόξενη εφημερίδα της «επικοινωνίας» να αναφερθώ στους λόγους της αποστασιοποίησής μου από την Δημοτική αρχή Θώδα, την οποία ομολογώ ότι η υπηρέτησα γι’ αυτό άλλωστε ανέλαβα και τις ευθύνες που μου αναλογούν για την αποτυχία της.

Ο κ. Θώδας επεβλήθη ως παιδί του κομματικού σωλήνα στις προηγούμενες εκλογές ενώ ήταν γνωστή η αποτυχημένη πορεία του ως αυτοδιοικητικού, με μεγάλη συνέπεια στην επιλογή του προσώπου του, για την Ν.Δ. στου Ζωγράφου, αφού το ποσοστό του εξέφραζε το 50% περίπου των νεοδημοκρατικών ψήφων.

Ήταν δηλαδή μια αποτυχημένη επιλογή για την εμβέλεια της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο μας.

Παρ’ όλα αυτά βάλαμε πλάτη και τον στηρίξαμε με την ελπίδα ότι μπορούσε να γίνει ένας δήμαρχος, αποκτώντας γνώση, εμπειρία και κυρίως να εργαστεί με όρεξη για δουλειά.

Δεν κατάλαβε ποτέ αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης και γενικότερα οι Κρητικοί, ότι ο άντρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άντρα.

Το ελαφρυντικό του ότι από ένας απλός υπάλληλος της Βουλής βρέθηκε ξαφνικά δήμαρχος, δεν τον έκανε να καταλάβει ότι πλέον είναι υπάλληλος των Δημοτών και κατοίκων της πόλης μας και όχι μέλος μιας δημοσιουπαλληλικής ιεραρχίας.

Δεν κατάλαβε ότι η Δημαρχία και η Δημοτική αρχή πρέπει να έχει όραμα για δουλειά.

Ο δήμαρχος δεν είναι μόνο για να περιφέρεται σε καφενεία• είναι και αυτό, αν

θα πρέπει να πιάσει το σφυγμό των κατοίκων.

Το κυριότερο είναι να αφήσει έργο, αποτύπωμα και στην καθημερινότητα, στη ζωή των δημοτών, ταυτόχρονα με τη δημιουργία υποδομών και δομών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών σε όλα τα επίπεδα.

Σε ό,τι με αφορά προσπάθησα να του το δώσω να το καταλάβει .Δεν τα κατάφερα, δεν τον έπεισα γιατί δεν ήθελε να πειστεί, είτε γιατί του ήρθαν όλα εύκολα και χωρίς κόπο και επαναπαύτηκε σε αυτό.

Έτσι, περιορίστηκα να κάνω καλά τη δική μου δουλειά. Τα τριάντα τέσσερα χρόνια εμπειρίας μου στο Δήμο μας με τα θετικά και αρνητικά, δεν στάθηκαν αρκετά για να έχουν την ανάλογη προσοχή.

Ίσως γιατί κάποιοι τον κολάκευαν και τον κολακεύουν, προς ίδιον όφελος. Όμως, εμείς δεν είμαστε μονάρχες, δεν έχουμε και δεν πρέπει να έχουμε «αυλή». Το μοναδικό κριτήριό μας είναι και θα πρέπει να είναι το όφελος του πολίτη, του δημότη, του κατοίκου. Είμαι περίεργος και είναι απορίας άξιο τι είδους απολογισμό θα κάνει;

Τι είδους αφήγημα θα δώσει για τα ανύπαρκτα πεπραγμένα της η απερχόμενη αρχή Θώδα. Έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορήσουμε; Έχω το δικαίωμα μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια αυτοδιοικητικής πορείας σε αυτό το Δήμο να αδιαφορήσω;

Σίγουρα όχι.

Με αυτό το κριτήριο και αυτές τις πρώτες σκέψεις τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πάρω τις αποφάσεις μου ως ενεργού πολίτη, που δεν μπορεί μετά από τη μακροχρόνια πορεία μου, ως του μακροβιότερου δημοτικού συμβούλου, να είναι μια απόφαση αδιαφορίας.

Ιωάννης Βούρτσης

Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου