Επιτάχυνση διαδικασίας αγοράς οικοπέδου των ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. – Β. Σπανάκης

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1) τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
2) την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως
3) τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
4) τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Θέμα: «Επιτάχυνση διαδικασίας αγοράς οικοπέδου των ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. από τον Δήμο Νέας Σμύρνης για την υποστήριξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης»

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ζητήσει με την από 19-5-2020 επιστολή του προς τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. την τροποποίηση της από 1-11-2017 σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου που μισθώνει επί των οδών Αγίων Αναργύρων και Ναζλίου στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να τοποθετήσει προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες για την υποστήριξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. αρνήθηκε την τροποποίηση της μίσθωσης με την από 11-6-2020 επιστολή που υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Λειτουργιών.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει συνάψει μισθωτήριο συμβόλαιο με την ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. από 1-11-2017 με διάρκεια μίσθωσης τα 12 έτη, δηλαδή από 1-11-2017 μέχρι 31-10-2029. Επομένως απομένουν 9 χρόνια μέχρι τη λήξη της μίσθωσης του συγκεκριμένου οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 1.112,32 τ.μ. στο 0.Τ.220.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης με την από 26-1-2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου και για τον λόγο αυτό έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου. Όμως, το ενδιαφέρον του Δήμου Νέας Σμύρνης για το συγκεκριμένο οικόπεδο ξεπερνά τα 13 έτη και μάλιστα με αλλεπάλληλες επιστολές.
Σήμερα, υπάρχουν «λόγοι επιτακτικής ανάγκης» αφού θα στεγάσει πάνω από 100 παιδιά για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Επειδή υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επειδή ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας με 110.000 και πλέον κατοίκους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προχωρήσετε ώστε το Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ Α.Ε. να λάβει σχετική απόφαση πώλησης του συγκεκριμένου οικοπέδου στον Δήμο Νέας Σμύρνης;
2) Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεσθε να προχωρήσετε για να διευκολυνθεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης στην υποστήριξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης αφού οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές;
3) Προτίθεσθε να χρηματοδοτήσετε τον Δήμο Νέας Σμύρνης για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης