Εν αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς του Σαββάτου στον Καρέα

0Shares
Print Friendly, PDF & Email

Εν αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια
της πυρκαγιάς του Σαββάτου στον Καρέα

 

Το Σάββατο 26/09/2020 και ώρα 14:40 ο πυροφύλακας στο Λόφο του Αράπη είδε καπνό και φλόγες από την περιοχή του Καρέα και συγκεκριμένα από το τέρμα της οδού Κλεισούρας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα με όλα τα διαθέσιμα οχήματα και το προσωπικό. Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 5 οχήματα και 30 άτομα. Παράλληλα ενημερωθήκαν το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Σ.Π.Α.Υ. και η Περιφέρεια Αττικής.

Η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν άμεση με οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερα, αεροσκάφη, ενώ στην πυρόσβεση συνέδραμαν υδροφόρες από όμορους δήμους και από την Περιφέρεια Αττικής.

Παρόντες στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή ήταν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Κώστας Αγγέλης, Κοινωνικής Προστασίας & Αλλυλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος και Άθλησης – Αθλητικών & Εκπαιδευτικών υποδομών Θύμιος Τέγος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας. Στο σημείο έφτασαν επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και δήμαρχοι όμορων Δήμων.

Μετά από προσπάθειες δύο περίπου ωρών η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν ζημιές στις εγκαταστάσεις του δήμου και στο ΕΚΕΜΣ. Με εντολή του Δήμαρχου Βύρωνα, μετέβησαν στο σημείο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για την εκκένωση του μοναστηριού του Αγ. Γεωργίου Κουταλά και του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων που υπάρχει στην περιοχή, εφόσον αυτό κρίνονταν απαραίτητο από την Πυροσβεστική. Χρειάστηκε μόνο η προληπτική εκκένωση του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων το οποίο όμως τελικά δεν υπέστη καμία ζημιά από την πυρκαγιά και λίγες ώρες αργότερα επέστρεψαν σε αυτό τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

Μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς παρέμειναν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις τόσο της πυροσβεστικής όσο και των εθελοντών για την επιτήρηση της καμένης περιοχής και τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους του όμορους δήμους και τις εθελοντικές ομάδες που συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, και συγκεκριμένα τους εθελοντές δασοπροστασίας του Βύρωνα, της Ηλιούπολης, της Καισαριανής, του Παπάγου-Χολαργού, της Γλυφάδας, του Αγίου Στέφανου, της Βάρης και του Κρυονερίου.