Εμπρηστική επίθεση στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου – Ζημιές σε 4 μηχανήματα έργου κι ένα φορτηγό

Print Friendly, PDF & Email

Μηχανήματα έργου και αυτοκίνητα του Δήμου Ζωγράφου υπέστησαν ζημίες ύστερα από την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού που σημειώθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις μία το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων που εκτελούσαν τη βάρδια φύλαξης, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον περιφραγμένο χώρο του αμαξοστασίου, του Δήμου-δίπλα στο κοιμητήριο- και τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια).

Η καταστροφή, ευτυχώς, δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των υπαλλήλων του Τμήματος Καθαριότητας οι φωτιές έσβησαν άμεσα, πριν ακόμα φτάσουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα μηχανήματα έργου και σε ένα φορτηγό.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς οι οποίοι εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης οι αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών που ύστερα από την ενέργεια τους εξαφανίστηκαν στα στενά της πόλης.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ενώ μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη της επίθεσης.

Το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δημήτρη Δήμα, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την έκταση των ζημιών.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ζωγράφου είχε πέσει ξανά θύμα εμπρηστικής επίθεσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Ιανουαρίου, όταν άγνωστοι έκαψαν τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα, προκαλώντας την ολοκληρωτική τους καταστροφή.

O Δήμος Ζωγράφου έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και καταγγέλλει την εμπρηστική ενέργεια των αγνώστων, σημειώνοντας ότι θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

zografou2